ZACRNILO SE NEBO

VIDEO Apokaliptična scena: New Yorkom prohujala dva tornada i prekinula meč između Ferrera i Đokovića

Oluja je oštetila kuće, iščupala nekoliko stabala, prevrnula nekoliko automobila i prekinula muško polufinale teniskog turnira US Opena

NEW YORK - Dvije rijetke pijavice pogodile su njujorške četvrti Queens i Brooklyn, oštetile kuće, uzrokovale nestanak električne energije i prekinule muško polufinale teniskog turnira US Opena, javljaju američki mediji.

Prva oluja s vjetrovima brzine 113 km/h pogodila je poluotok Rockaway u Queensu. Druga, čiji su vjetrovi bili otprilike iste snage zahvatila je četvrt Canarsie u Brooklynu samo nekoliko minuta kasnije.

Nije bilo ozlijeđenih, ali su oštećeni krovovi nekoliko zgrada u Brooklynu i dijelovi grada ostali su bez električne energije. Oluja je iščupala nekoliko stabala, prevrnula nekoliko automobila i raznijela smeće po ulicama.

Zbog nevremena je prekinut teniski meč između Davida Ferrera i Novaka Đokovića pri vodstvu Španjolca 5-2 u prvom setu. Policija je naredila da se isprazni stadion Arthura Ashea u Flushing Meadowsu, a polufinale posljednjeg Grand Slam turnira sezone bit će nastavljeno danas.

Pojava tornada u New Yorku iznimno je rijedak vremenski fenomen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 09:33