ILEGALNI USELJENICI

VIDEO Bari: Najmanje 30 ozlijeđenih i 30 uhićenih u sukobima policije i imigranata iz Afrike

Ljutiti imigranti policiju su napali kamenjem i metalnim šipkama paleći pred sobom gume i smeće. Policija je odgovorila suzavcem i pucnjavom u zrak
 AFP

BARI - Najmanje 30 osoba je ozlijeđeno u sukobima stotine imigranata s interventnom policijom koji su se dogodili u ponedjeljak nedaleko od centra za imigrante u Bariju.

Ljutiti imigranti , frustrirani zbog predugog čekanja na odobrenje svojih azilskih zahtjeva, policiju su napali kamenjem i metalnim šipkama paleći pred sobom gume i smeće. Policija je odgovorila suzavcem i pucnjavom u zrak. Oko 30 imigranata je ozlijeđeno.

Nezadovoljni useljenici blokirali su i glavnu cestu te željezničku prugu na nekoliko sati, a jedan su autobus oštetili. Lokalne su vlasti nakon nekog vremena intervenirale i uspjele smiriti situaciju obećavši imigrantima da će odgovoriti na njihove zahtjeve do sljedeće srijede. Prosvjednici su se nakon toga vratili u Centar.

Sličan se sukob dogodio i na otoku Isola di Capo Rizzutou južnoj talijanskoj regiji Calabriji gdje se 30-ak azilanata okupilo ispred sabirnog centra i blokiralo glavnu prometnicu. Ozlijeđen je jedan policajac, a dvojica imigranata su uhićena.

Prosvjedi u ponedjeljak bili su posljednji u nizu pobuna u izbjegličkim centrima u Italiji koji su prepuni afričkih imigranata koji su pobjegli iz Libije u zadnjih par mjeseci. Useljavanje, pogotovo iz Afrike i istočne Europe, velik je problem za Italiju , a prosvjedi imigranata u privremenim centrima događaju se svako malo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 10:38