VELIKE POPLAVE U SRBIJI

VIDEO: BUJICA U CENTRU GRADA 'Voda tutnji ulicama, nitko ne pamti ovako visok vodostaj'

 YouTube

BEOGRAD - U Srbiji nema predaha od velikih poplava, koje su ovoga tjedna već odnijele živote jedne trogodišnje djevojčice i jednomjesečne bebe. Prema izvješću B92 , u četvrtak su potoci i rijeke ponovno nabujali u južnom dijelu države, a čitava naselja u Vrnjačkoj Banji doslovce su se našla pod vodom, koja je ušla i u stambene objekte.

Oštećena su tri mosta, a poplavljeni su pošta, Dom zdravlja i zgrada općine.

'U ovom su trenutku ugrožena kućanstva u strogom centru', rekao je načelnik Odjela za izvanredne situacije u Kraljevu Radojica Kočović.

'Poplavljeno je naselje Dubrava, voda je ušla u zgradu Skupštine općine, bujični potoci tutnje ulicama prema tržnici i autobusnoj stanici. Ugroženi su i lokali u centru Banje. Naše ekipe su na terenu, situacija je trenutno jako teška', dodao je Kočović, koji kaže da nitko od lokalnog stanovništva ne pamti ovako visok vodostaj dviju tamošnjih rijeka.

Iz Vrnjačke Banje stiže i snimka, objavljena na YouTubeu, na kojoj se vidi bujica koja silovitom brzinom prolazi kroz grad.

Situacija je kritična i na području Čačka gdje je zbog ogromne količine padalina ugroženo nekoliko sela, a vodena je stihija već potopila stotinjak kuća.

Obilna je kiša stvorila probleme i u Valjevu gdje je zatvorena jedna od glavnih prometnica.

Direktor javnog poduzeća 'Srbijavode' Goran Puzović kaže da se poduzimaju sve potrebne mjere i da je sve raspoloživo ljudstvo na terenu kako bi se spriječile veće štete, piše B92 .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:26