REZA ASLAN

VIDEO: CNN-ov DOKUMENTARAC IZAZVAO ŠOK I ZGRAŽANJE Autor se snimao dok u društvu kanibala jede ljudski mozak: 'Ima okus po ugljenu'

 YouTube

Prva epizoda dokumentarnog serijala Believers koja je prikazana na CNN-u uzburkala je mnoge duhove. Autor i voditelj Reza Aslan prikazao je opskurnu indijsku sektu Aghori, te je snimao dok jede ljudski mozak u društvu nomada koji premazuju lice pepelom kremiranih ljudskih ostataka i piju alkohol iz lubanje.

Ta je epizoda prikazana u nedjelju i izazvala je napade državnih ministara u Indiji koji su zabrinuti za položaj Indijaca koji žive u SAD-u, jer je tamo posljednjih tjedana zabilježen niz zločina iz mržnje prema Indijcima. Posljednji je nedavni slučaj čovjeka iz Seattlea kojem je rečeno da se "vrati odakle je došao", a zatim je ranjen hicem u ruku.

Reza Aslan istaknuo je u emisiji da je sekta Aghorija izrazito rubna skupina i broji tek nekoliko tisuća pripadnika, što je zanemarivo u odnosu na milijardu hindusa, pripadnika treće najveće svjetske religije.

Spomenuo je i da mozak koji je kušao ima okus po ugljenu.

No, ipak to nije bilo dovoljno da primiri strasti. Tulsi Gabbard, prvi Hindus izabran u američki kongres, putem Twittera je objavio: "Aslan i CNN nisu samo bacili jarko svjetlo na sektu lutajućih asketa da stvore šokantne vizuale - kao da obilaze ZOO - već su ponovili lažne stereotipe o kasti, karmi i reinkarnaciji, s čim se Hindusi neumorno moraju boriti."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:22