VODIČ KROZ BALKAN

VIDEO CNN snimio dokumentarac o državama bivše SFRJ: Turbofolk je smeće od glazbe koje financiraju mafijaši

Goga Sekulić 'prezadovoljna' je što je bila jedna od sugovornika u emisiji.

ZAGREB - Američki novinar napravio je dokumentarni film "Poročni vodič za Balkan". Thomas Morton, koji inače radi za CNN, iznajmio je Yugo i krenuo na putovanje kroz nekadašnje države Jugoslavije.

Srbiju opisuje kao "kolijevku turbofolka koju financiraju mafijaši".

- Dok smo mi ostali slušali grunge, u državama bivše Jugoslavije odvijala su se masovna ubojstva zbog etničkih razlika. U želji da proslavimo 12 godina bez genocida, odlučili smo iznajmiti Yugo i proći kroz Balkan, kako bismo shvatili u čemu je stvar sa svim time, stoji u najavi dokumentarca.

Jedan dio dokumentarca posvećen je turbofolku, a Mortonova voditeljica kroz beogradski noćni život je Goga Sekulić, koju novinar smatra nasljednicom Svetlane Ražnatović Cece.

Iako je turbofolk označen kao “smeće od muzike” koje potiče konzumiranje alkohola i droge, ali i navodi na seks i nasilje, crnogorska pjevačica Goga Sekulić 'prezadovoljna' je što je bila jedna od sugovornika u emisiji.

U emisiji se kao jedan od sugovornika pojavljuje i Kornelije Kovač, koji je na CNN-u opisan kao “srpski Elton John”.

On se tijekom razgovora sa Mortonom loše izjasnio o turbofolku, rekavši da se pjevačice biraju na osnovu izgleda i velikih grudi, a ne glazbenih kvaliteta.

Tijekom noćnog izlaska, Morton se šokirao količinom sumnjivih muškaraca koji su se našli u veselom društvu vlasnice hita "Gaćice", a otkrio je da turbofolk većinom i financiraju isti ti muškarci. Dio filmića posvećen je Ceci, kraljici turbofolka, koja je poznata po svom braku s Arkanom, ali i svojim kriminalnim radnjama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:08