TUŽNA PRIČA

VIDEO: ČOVJEKOV NAJVJERNIJI PRIJATELJ Pas odbijao napustiti preminulog vlasnika

Slučaj koji se dogodio kod Oklahoma Cityja samo je još jedan dokaz kako je pas uistinu najbolji čovjekov prijatelj. No nažalost, ova priča ipak nije sretna.

Naime, policija je u subotu otkrila mrtvo tijelo nepoznatog čovjeka na livadi u blizini Oklahoma Cityja, a kraj njega, njegov vjerni bull terrier koji vlasnika, unatoč tome što je mrtav, nije htio napustiti niti po paklenoj vrućini.

Policija je morala pozvati stručnjake za životinje koji su psa prebacili u azil. Ondje se pseći prkos pretvorio u neviđenu tugu. Pas odbija jesti, piti, pa čak niti podignuti glavu.

- Dok smo ga odvodili cijelo je vrijeme vukao natrag prema preminulom vlasniku. U azilu se skriva ispod stola, pognute glave i ušiju - kazao je Sheridan Lowery, direktor azila u Oklahoma Cityju.

Pas je ležao kraj mrtvog tijela svog vlasnika, odbijajući ga napustiti unatoč enormnoj vrućini i obližnjoj rijeci na koju se mogao otići napiti vode.

- Vlasnik je preminuo. Psi ne znaju što se događa. Ne znaju kako se ponašati i reagirati. Dok ga šećemo izvan azila, pas se cijelo vrijeme osvrće lijevo i desno, pogledom tražeći voljenog vlasnika - kaže Lowery.

Policija vjeruje da preminuli čovjek nije živio u Oklahoma Cityju, već se ondje nalazio samo zbog kratkotrajnog posla.

Ako ne uspiju pronaći obitelj preminulog čovjeka, psa će dati na udomljavanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 16:08