ČAK I LIJEČNICI SU U ŠOKU

VIDEO: ČUDESAN OPORAVAK ŽENE KOJU JE RANIO MASOVNI UBOJICA IZ LAS VEGASA Metak je pogodio u glavu, sad opet uči hodati: 'Neću živjeti u strahu!'

 
 REUTERS

Jedna od ozlijeđenih osoba u napadu masovnog ubojice u Las Vegasu, Jovanna Calzadillas, uspješno se oporavlja od teških ozljeda i uskoro bi mogla biti puštena iz bolnice, a Jovanna je pravo čudo s obzirom na to da su joj predvidjeli minimalne šanse da uopće preživi.

Podsjetimo, u listopadu prošle godine, tijekom festivala country glazbe, usamljeni napadač Stephen Paddock (64) otvorio je vatru iz automatskog oružja s 32. kata hotela Mandalay Bay u Las Vegasu, pri čemu je usmrtio 58 ljudi, a više od 800 ih je ranio.

Lindsay Padgett / REUTERS / Twitter

BBC javlja da je Jovanna, koja je bila među ozlijeđenima, prvi put tri mjeseca nakon napada opet prohodala. U napadu ju je metak pogodio u glavu i oštetio joj dio mozga zaslužan za pričanje.

Za ovu majku dvoje djece, 11-godišnjakinje i 3-godišnjaka, liječnici su se bojali da neće niti preživjeti, a kamoli se ovako uspješno vraćati u formu. Ona se ovaj tjedan pojavila pred novinarima u bolnici u Phoenixu u kojoj je liječe zadnja tri mjeseca.

"Iako nikad neću biti ona ista Jovanna, vratit ću se jača. Nećemo dopustiti ljudima poput njega da pobijede. Nećemo živjeti u strahu", poručila je ova hrabra žena, uz koju je cijelo vrijeme suprug koji je s njom bio i na pressici u bolnici.

Liječnici koji su uz nju kazali su da je čudesna brzina kojom se Jovanna oporavlja i činjenica da je vratila govor i počela ponovno učiti hodati.

"Osjećam se jako i pozitivno. Neću odustati od svoje djece i svoje obitelji, i neću odustati od sebe", poručila je Jovanna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 08:10