BORAM

VIDEO: CURICA SA SAMO 6 GODINA ŽIVOTA KUPILA ZGRADU U ELITNOM DIJELU SEULA Platila ju je 8 milijuna dolara, evo kako je zgrnula toliki novac

 
Boram
 Screenshot

Boram, šestogodišnja južnokorejska zvijezda YouTubea, koja ima oko 30 milijuna pratitelja, kupila je zgradu u elitnom predgrađu Seula u vrijednosti od osam milijuna dolara.

Boram je zgradu u popularnom predgrađu Gangnam u Seulu kupila ranije ove godine putem tvrtke obitelji Boram koju su osnovali njezini roditelji, navedeno je u javnim podacima o registriranim nekretninama.

Ova šestogodišnjakinja ima dva kanala na YouTubeu na kojima objavljuje sadržaje - kanal posvećen recenzijama igračaka s 13,6 milijuna pratitelja te video blog kanal sa 17,6 milijuna.

U jednom od najpopularnijih videa, koji je privukao više od 376 milijuna pregleda, Boram priprema instant tjesteninu koristeći dječju kuhinju te je potom entuzijastično jede pred kamerom.

Međutim, njezine pojedine objave izazvale su kritike u Južnoj Koreji zbog vrijednosti koje promovira.

Organizacija Save the Children 2017. godine primila je pritužbe građana Južne Koreje koji su bili zabrinuti da njezine objave štete emotivnom i etičkom razvoju mladih pratitelja.

Posebno su bili zabrinuti zbog odglumljenog videa u kojemu Boram krade novac iz novčanika svoga oca te onih u kojima se čini da vozi automobil, rekao je za CNN voditelj odjela organizacije Koh Woohhyun.

Organizacija je njezine objave prijavila policiji, a obiteljski sud u Seulu odredio je roditeljima pohađanje tečaja savjetovanja osmišljenog za sprječavanje zlostavljanja djece.

Ti videozapisi kasnije su uklonjeni, rekao je Koh.

Prema popisu Forbesa, prošle je godine na YouTubeu najviše zaradio sedmogodišnji Ryan Kaji, Amerikanac koji stoji iza kanala Ryan ToysReview na kojemu ima više od 20 milijuna pratitelja. Procjenjuje se kako je od kanala 2018. zaradio oko 22 milijuna dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2021 15:23