POBJEGAO

VIDEO: DIVLJAK AUDIJEM ZGAZIO ŽENU Probio policijsku blokadu tijekom skupa protiv islama u Bruxellesu i zajurio se u nesretnicu

 screenshot YouTube / Press Nal_TV

Tijekom skupa protiv islama koji je u subotu organiziran u briselskom kvartu Molenbeeku vozač bijelog Audija A1 zaletio se automobilom kroz policijsku blokadu ravno na neimenovanu ženu u tradicionalnoj muslimanskoj odjeći dok je prelazila cestu. Žena je od siline udarca odbačena u stranu, a automobil je zatim, kako se čini, prešao preko njezinih nogu i odjurio dalje.

Iako je teže ozlijeđena, žena je ostala pri svijesti, što pokazuju fotografije snimljene na mjestu događaja nedugo nakon incidenta. Policija zasad nije potvrdila njezin identitet, a nije jasno ni što je motiviralo vozača.

Skup na kojem je do incidenta došlo je formalno bio zabranjen, a organiziran je samo nekoliko dana nakon terorističkih napada u Bruxellesu, u kojima je ubijeno više od 30 ljudi, a za koje je odgovornost preuzela Islamska država.

Kvart u kojem su se okupili radikalni protivnici islama je poznat kao uporište radikalnog islamizma u Bruxellesu, ujedno i najveće središte islamskih fundamentalista u čitavoj Europi. Iz Molenbeeka potječe većina napadača koji su sudjelovali u prošlogodišnjem krvoproliću na nekoliko lokacija u Parizu.

Prošlog je vikenda u samom središtu Bruxellesa održano spontano okupljanje građana u 'maršu protiv straha', no sve je izmaknulo kontroli kada su se na famoznom Trgu burze pojavili huligani s neonacističkim obilježjima pa je na kraju reagirala policija rastjerujući sve okupljene vodenim topovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 17:44