KRATAK FITILJ

VIDEO: DIVLJAK U UNIFORMI Invalid mu kolicima slučajno prešao preko noge, a on ga zgrabio i bacio na asfalt

Srećom, sve je zabilježila kamera pa je slučaj dospio pred komisiju
 Screenshot

Poručnik iz Indiane Tom Davidson kamerom je uhvaćen kako na ulici u Lafayetteu blizu Indianapolisa gura muškarca iz njegovih kolica. Nicholas Kincade je paraplegičar kojeg je prije gotovo godinu dana zaustavila skupina policajaca kako bi ga legitimirali i to nakon što su iz obližnje škole primili dojavu da je naoružan. Ispostavilo se da to nije istina, ali su ga svejedno tražili isprave, a on je jednome od njih slučajno kolicima prešao preko noge.

Nije ni slutio da se radi o visoko rangiranom policajcu s očito kratkim fitiljem. On ga je, naime, zgrabio i izvukao iz kolica te bacio na cestu.

'Što je ovo? Što sam učinio?', rekao je šokirani Kincade koji je nakon toga priveden i pritvoren.

Srećom, sve je zabilježila kamera pa je slučaj dospio pred posebnu komisiju. No, oni su drskog policajca odlučili samo novčano kazniti i suspendirati na 30 dana usprkos činjenici da su svi pripadnici Policijske postaje Lafayette, uključujući šefa Patricka Flannellyja, njegovo ponašanje ocijenili nedopustivim, a kao jedinu prikladnu kaznu naveli su otkaz.

Međutim, o tome ne odlučuju oni, već spomenuta komisija koja je sastavljena od petorice stanovnika Lafayettea koji procjenjuju što zaslužuje novčanu kaznu, što privremenu suspenziju, a što otkaz. Oni su u omjeru 3:2 procijenili kako je njegovo ponašanje bilo neprimjereno, ali ipak nedovoljno za otkaz.

Davidson je ipak ostao bez čina, a dodijeljena mu je i svojevrsna uvjetna kazna u trajanju od godinu dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 04:34