DAN D

VIDEO: DONALD TRUMP NIJE NI TREPNUO KADA SE VREMEŠNI VETERAN POČEO UPUCAVATI NJEGOVOJ MELANIJI 'Eh, da nema tebe i da sam 20 godina mlađi...'

 
Trumpovi s veteranom Thomasom Cuthbertom
 Profimedia, Zuma Press - News

Prije nego što je iz Britanije poletio u Irsku, Donald Trump je na Twitteru napisao da "ga narod i britanska kraljevska obitelj nisu mogli toplije primiti".

"Naši odnosi nikada nisu bili bolji i na vidiku je jako veliki trgovinski sporazum", dodao je.

Trumpa su u Londonu dočekali i prosvjednici koji su u utorak postavili veliki balon u obliku Trumpa koji tvita sa zlatnog toaleta. Na prosvjedu "Zajedno protiv Trumpa" okupile su se tisuće ljudi, ali ih je ipak, ocjenjuje Reuters, puno manje nego prošle godine.

Među Britancima, Trump je jedan od najpoznatijih ali i najomraženijih stranih lidera. Samo 21 posto ispitanih u anketi YouGov kazalo je da o njemu ima pozitivno mišljenje.

Trump je danas nazočio obilježavanju 75. godišnjicu Dana D, najveće pomorske vojne akcije u povijesti koja je uvelike pridonijela okončanju Drugog svjetskog rata i pobjedi nad fašizmom. Na svečanom prijemu u Portsmouthu družio se s veteranima Drugog svjetskog rata, a izvjesni Thomas Cuthbert (93) nije oklijevao kada je ugledao prvu damu Amerike.

Melania Trump toliko ga je šarmirala, da nije odolio da joj uputi kompliment.

- Divna je, zar ne?, prokomentirao je veteran obraćajući se američkom predsjedniku te dodao: 'Eh, da nema vas i da sam 20 godina mlađi...'.

Trump se nasmiješio i pružio mu ruku.

- Možete vi to, nema sumnje, rekao mu je Trump.

Na prijemu je veteran Cuthbert pokazao odličan smisao za humor. Razgovarao je s britanskom kraljicom Elizabetom i princom Charlesom.

Gospođa Trump ga se posebno dojmila, a predsjednik Trump ga je, kako kaže, iznenadio.

- Drugačije sam ga doživio nego na televiziji, simpatičan je. Njegova supruga također je bila vrlo draga.

Predsjednik mu je rekao da je počašćen što ga je mogao upoznati, te mu se posebno zahvalio.

Nakon kratkog razgovora uspio je do suza nasmijati kraljicu Elizabetu.

Thomas Cuthbert nositelj je Legije časti zbog zasluga prilikom iskrcavanja. Ispričao je Njezinom veličanstvu da je služio u mornarici i da je biio smješten na teretnom brodu gdje je bio zadužen za punjenje gorivom drugih brodova. Cuthbert je potom nastavio pričati, a smijeh se prolomio dvoranom kada je kraljica rekla: 'Mislila sam da ćeš mi ispričati da imaš bombu'.

Melania Trump and US President Donald Trump meet veterans during commemorations for the 75th Anniversary of the D-Day landings at Southsea Common, Portsmouth., Image: 443582956, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association
Profimedia, Press Association

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 18:44