LET ZA NE POŽELJETI

VIDEO: DRAMA IZNAD NIGERIJE 'Avion se ispunio dimom, maske za kisik nisu padale, disali smo kroz mokre ručnike i očekivali umrijeti'

Internetom kruži zastrašujuća video snimka koja prikazuje trenutak u kojemu prestravljeni putnici u avionu vrište i mole se dok se avion ispunjava gustim dimom.

Avion nigerijske kompanije Aero Contractors letio je iz Port Harcourta prema Lagosu, a 20-ak minuta nakon polijetanja putnici su osjetili miris paljevine. Dim je ispunio avion, a upalili su se i svi protupožarni alarmi - piše Daily Mail.

Video je snimila Oriakwu Okwesilieze, koja je na letu bila uz još 52 putnika, uključujući sedmomjesečnu bebu.

Uz objavljenu snimku na Twitteru je napisala kako je očekivala smrt.

- I dalje se tresem, ovo je bilo iskustvo koje neću tako lako zaboraviti. Više od 30 minuta smo se molili dok je avion bio u potpunosti ispunjen dimom. Pilot nas je pokušavao umiriti, ali kako je to moguće uz sav taj dim i upaljene alarme? Onima koji nisu mogli disati rekao je da upotrijebe vlažne ručnike i dišu kroz njih, jer se maske za kisik nisu otvarale. Ja sam samo razmišljala o svojoj obitelji i molila se. Tako sam zahvalna što sam živa – napisala je prestravljena žena.

Screenshot Twitter

Avion su na tlu dočekale vatrogasne ekipe, a glasnogovornik kompanije čiji je slogan, ironično, 'Pouzdan način letenja', izjavio je kako je avion prošao sve potrebne kontrole prije polijetanja te kako istraga o neugodnom događaju traje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:47