SVEĆENIK PROTIV DEMONA

VIDEO Egzorcist u 21. stoljeću: Pogledajte najavu za dokumentarac o jedinom španjolskom egzorcistu!

U filmu, naslova "Egzorcist u 21. stoljeću", centralna figura je španjolski svećenik otac Jose Antonio Fortea. Otac Fortea jedini je svećenik u španjolskoj koji ima ovlaštenje od Vatikana za provođenje egzorcizama
 YouTube

Norveški filmaš Frederik Horn Akselsen priprema novi dokumentarni film na vrlo neobičnu temu - borbu protiv demona, piše Daily Mail .

U filmu, naslova "Egzorcist u 21. stoljeću", centralna figura je španjolski svećenik otac Jose Antonio Fortea. Otac Fortea jedini je svećenik u španjolskoj koji ima ovlaštenje od Vatikana za provođenje egzorcizama.

U najavi za film, otac Fortea tako kaže da živi u zemlji sa 46 milijuna stanovnika, no on je jedini kojemu se mogu obratiti.

- Egzorcizam je borba između svih snaga svjetla i svih snaga demona, obšanjava otac Fortea.

- Demon koji zaposjedne osobu može pozvati još demona da mu se pridruže i pomognu, a u isto vrijeme ministrant egzorcizma može pozvati sve svece, sve anđele. Odvija se bitka oružjem molitve, kaže Fortea.

U najavi za film, vidimo mladu Španjolku Constanzu, navodno posjednutu demonima, kako se nada da će joj otac Fortea moći pomoći.

- Znam da je otac Fortea vrlo mudra osoba koja zna demonologiju i egzorcizme, znam da ću kroz oca Forteu moći biti potpuno oslobođena, govori Constanza.

Kasnije, najava prikazuje snimke samog navodnog egzorcizma, u kojemu se Constanza nekontrolirano trese i viče na Forteu.

- Makni se od mene, prokleti svećeniče!

Video je izazvao veliko zanimanje ljudi na internetu, no mnogi sumnjaju u autentičnost zbivanja u njemu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:04