PROCURILA SNIMKA

VIDEO: EMOTIVNI SLOM Pogledajte reakciju policajca nakon što je ubio nenaoružanog sumnjivca

 screenshot YouTube

Na internetu se prije nekoliko dana pojavila dramatična snimka zabilježena kamerom u policijskom automobilu, a koja prikazuje jednog policajca neposredno nakon što je službenim oružjem ubio nenaoružanog osumnjičenika. Grant Morrison je s kolegama izašao na intervenciju kako bi uhitio osumnjičenog Richarda Ramireza (38), koji je u jednom trenutku rukom posegnuo prema remenu.

Morrison je bio uvjeren da će izvući oružje pa je u samoobrani zapucao i Ramireza na mjestu ubio. Neposredno nakon incidenta, na mjesto događaja dojurilo je vozilo iz kojega je snimljena Morrisonova reakcija.

Potpuno shrvan, jedva je došao do automobila te je počeo teško disati i plakati.

'Jesi li ozlijeđen?', pitao ga je jedan od kolega, a drugi su ga došli tapšati po leđima i tješiti ga.

'Mislio sam da će izvući pištolj', drhtavim je glasom prozborio Morrison, a emocije su ga zatim potpuno slomile. Počeo je glasno jecati i rukama u očaju lupati po haubi policijskog vozila. Kolege su ga i dalje tješile, a nakon nekoliko je minuta došao sebi i otišao kući.

O svemu je provedena interna istraga i utvrđeno je da je emotivni policajac postupao u skladu s pravilima. 'U tome trenutku, a kasnije se ispostavilo da to nije bilo tako, znao sam da poseže za pištoljem. Nisam mogao riskirati... Htio sam vidjeti svog sina kako odrasta', rekao je na nedavnom sudskom saslušanju Morrison.

Na istom je saslušanju puštena i jedna druga snimka, na kojoj se vidi kako Morrison Ramirezu, koji je u tom trenutku bio pod utjecajem metamfetamina, u šest navrata naređuje da podigne ruke uvis, a zatim ispaljuje tri hica prema vozilu u kojem je sjedio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:33