VRATOLOMIJE U ZRAKU

VIDEO: EVO KAKO IZGLEDA KAD OBIČAN ČOVJEK USKOČI U KOKPIT LOVCA F-16 'Osjetio sam da mi se lice topi!'

 www.blairbunting.com

Uskočiti u američkog lovca F-16 Thunderbird je nešto što ljubitelji adrenalina mogu samo sanjati - no jednom se sretniku to i ostvarilo. Naime, fotograf Blair Bunting pozvan je na demonstracijski let s pilotom američkih zračnih snaga u bazi u Arizoni.

Zapanjujući video prikazuje Buntinga kako sjeda na mjesto kopilota, a na njegovom licu dok F16 polijeće vertikalno prema nebu vidi se strah i uzbuđenje.

- Ajme meni, u što sam se ja to uvalio, o moj Bože, fantastično je samo ne znam koliko ću još izdržati prije nego se onesvijestim - zaurlao je fotograf dok je pilot izvodio akrobacije u zraku.

Na svom je blogu kasnije opisao doživljaj: - Za sve koji su se ikad pitali kakav je osjećaj ustati se ujutro znajući da ideš na vožnju s Thunderbirdsima - strašno k'o pakao! A sad da vam objasnim kakva je bila vožnja: - Prvo, nije nimalo bilo ugodno. Osjetio sam lice kako mi se topi, a koža s obraza pada na usta. Sljedeća stvar koja je nestala bila je boja - prvo crvena, a onda zelena. Potpuno me iscijedilo, činio sam sve kako bi udahnuo malo zraka.

- Osim što mi je pred očima sve bilo crno-bijelo, slika je bila valovita i počela se pojavljivati vinjeta. Cijelo sam vrijeme slušao disanje pilota i pokušao sam ga pratiti - napisao je Bunting.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:11