'PRIČE DUHOVA'

VIDEO FBI objavio snimke ruskih špijuna: Pogledajte lijepu Annu Chapman u akciji

 Screenshot

Anna Chapman najpoznatija je, ali ipak samo jedna iz skupine ruskih agenata koje je SAD izbacio iz zemlje po završetku istrage koju je FBI vodio više od desetljeća. Video njenih podviga, koji su snimili FBI agenti koji su otkrili plan ruske skupine, otkriva pravu stranu špijunskog života.

Umjesto skupih automobila i velikih eksplozija, Anna kupuje, odlazi na kave, šeta se i radi sve ono što ni najmanje ne privlači pažnju na nju. Ukratko, namjerno ne izgleda kao špijun iz filmova, već kao prosječna osoba.

Ipak, ni to joj nije pomoglo da ne upadne u FBI-jevu kontrašpijunsku mrežu i, privremeno, ne završi iza rešetaka.

Na jednom od videa, Anna se šeta po shopping centru dok na ulici stoji poznati ruski dužnosnik. Iako na prvi pogled izgleda kao da među njima ne postoji nikakva komunikacija, FBI uvjerava kako su agenti zapravo razmjenjivali podatke digitalnim putem.

Poštujući zakon o slobodi informacija, FBI je medijima dao dokumente i video dokaze koji pokazuju kako su ruski agenti djelovali na američkom tlu.

Druge snimke i fotografije operacije koju je BFI nazvao ' Priče duhova' dostupne su na službenim stranicama FBI-ja .

Snimke i dokumenti pokazuju kako su ' Ilegalci', kako su špijune prozvali, imali zadatak ući u visoko društvo SAD-a, kako bi mogli nabavljati poslovne i državne tajne. Kako ne bi bili sumnjivi, agenti su se međusobno ženili i predstavljali kao mladi parovi. Imali su nezanimljive, uobičajene poslove, živjeli uobičajenim životima...

Sve je puklo 2010. godine, a špijuni su prošli blago - razmijenjeni su za četvero američkih špijuna koji su u Rusiji ulovljeni jer su pokušali napraviti istu stvar kao i 'Ilegalci'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:37