SVEČANI INAUGURALNI BAR

VIDEO, FOTO: KAO DA SU SAMI NA SVIJETU Pogledajte romantični ples Obame i Michelle!

'Upravo sam plesala na Let's Stay Together s ljubavi mog života', napisala je prva dama na Twitteru
 AFP

WASHINGTON - Obraz uz obraz, kao da su sami na svijetu, Michelle i Barack Obama plesali su na dvama inauguralnim balovima kojima su u ponedjeljak navečer završene svečanosti polaganje prisege američkog predsjednika za drugi mandat.

Uz taktove "Let's Stay Together", klasika Ala Greena u interpretaciji Jennifer Hudson, Barack Obama je jače zagrlio suprugu uz bljeskove foto aparata koji su ovjekovječili prizor.

"Upravo sam plesala na "Let's Stay Together" s ljubavi mog života, koji je i predsjednik Sjedinjenih Država. Tako sam ponosna na Baracka", napisala je prva dama nešto kasnije na Twitteru.

VIDEO, FOTO: 'DESETLJEĆE RATA JE ZAVRŠILO' Obama prisegnuo pred stotinama tisuća

A jedno od najvećih pitanja ovih inauguralnih svečanosti bilo je što će Michelle Obama odjenuti. A ona je ponovo izabrala dizajnera Jasona Wua, kao i na prvoj inauguraciji, i tako učvrstila reputaciju međunarodnog modnog 'trend-setera'. Izbor dviju njegovih haljina za bal za večernje inauguralne svečanosti velika su pobjeda za Wua, mladog američkog dizajnera tajvanskog podrijetla koji je ovime ušao u američku modnu povijest.

Prva dama nosila je cipele malezijsko-kineskog dizajnera Jimmyja Chooa i nakit Kimberly McDonald. Tijekom polaganja prisege svoga supruga na Capitol Hillu, Michelle Obama odlučila se za mornaričko plavi kaput i haljinu američkog kreatora Thoma Browneja.

Na inauguralnim balovima uzvanike su zabavljala poznata imena američke glazbe. Uz spomenutu Jennifer Hudson, nastupila je i Alicia Keys, country zvijezda Brad Paisley, grupa Fun i Stevie Wonder.

I američki predsjednik Joe Biden i njegova supruga također su plesali na oba bala, a na jednom ih je na klaviru pratio Jamie Foxx odsviravši "I Can't Stop Loving You" Raya Charlesa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. prosinac 2021 08:16