'FROZEN' U STVARNOSTI

VIDEO, FOTO: LED U POTPUNOSTI OKOVAO KUĆU, NE VIDE SE NI PROZORI Snježna mećava i niske temperature uzrokovali rijetke fenomene

 Screenshot / YouTube

Sjeveroistok SAD-a pogodila je u utorak silovita snježna oluja zbog čega su škole zatvorene i na tisuće letova je otkazano. Snježna mećava koju su meteorološke službe nazvale Stella donijela je mnoge probleme, a u sljedeća 24 sata na snazi je upozorenje od oluje.

Na tisuće ljudi ostalo je bez struje i grijanja, a brojne kuće i automobili ostali su zameteni snijegom ili okovani ledom.

Fotograf John Kucko objavio je u nedjelju fotografiju jednog doma koji se nalazi tik uz jezero Ontario, a koja savršeno ilustrira kakva atmosfera vlada, piše Huffington Post. Zbog jakog vjetra i izrazito niskih temperatura kuća u Websteru se ni ne vidi od silnog leda.

Meteorolozi su upozorili da se očekuju udari vjetra i do 96 kilometara na sat, što će povećati osjećaj hladnoće i pogoršati vidljivost, a u nekim se gradovima, primjerice New Yorku, očekuje oko 60 cm snijega.

Ovaj fenomen nije stran ni u našim krajevima. Ove se zime u okolici Splita zaledilo sve što se našlo kraj mora, zbog niskih temperatura i bure, a među njima i jedan automobil.

Vranjic, 070117. 
Zaledjena obala sa sjeverne strane poluotoka Vranjic. Split i okolica su jutros mjerili iznimno niskih -7 stupnjeva te uz olujnu buru osjet hladnoce je iznosio -24. Obala se uz sjevernu stranu poluotoka Vranjic zaledila od mora koje je nosila bura.
Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX
CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 05:41