OKRUTNA TRADICIJA

VIDEO, FOTO Psi i dalje na meniju u Kini: Do klaonica ih voze bez hrane i vode ili zatuku na smrt da im meso bude prokrvljenije

Umjetnik Pian Shan Kong čak je kleknuo pred mrtve životinje i ispričao im se za sva zlodjela koja su im napravili ljudi
 Imaginechina.org

Iako sve više kineskih obitelji kupuje pse kao kućne ljubimce i unatoč velikim naporima aktivista za prava životinja, i psi i mačke se i dalje nalaze na meniju popularnih jela u toj zemlji, osobito u razdobljima nestašice hrane.

Imaginechina.org

Prizori pripreme jela od tih životinja zaista su zastrašujući, jer mrtvi psi se u uličnim restoranima raščetvoruju i pripremaju naočigled konzumenata. Jednako je zastrašujuće što se životinje transportira u prepunim kavezima, bez hrane i vode i općenito u izuzetno teškim uvjetima. Mnogi ne prežive dovoljno dugo da ih se usmrti tek u klaonici. U nekim predjelima Kine također je uobičajeno zatući pse na smrt, kako bi im meso bilo prokrvljenije.

Imaginechina.org

U Kini okrutnost prema životinjama još uvijek nije ilegalna. Grupa aktivista u Yulinu u provinciji Guangxi pokušala je zaustaviti ovu praksu na tržnici psećeg mesa. Umjetnik Pian Shan Kong čak je kleknuo pred mrtve životinje i ispričao im se za sva zlodjela koja su im napravili ljudi.

Imaginechina.org

Aktivisti su još veću akciju organizirali ovog travnja za 505 pasa koje se trasnportiralo do klaonice. Presreli su kamion koji ih je prevozio na putu dugom 1.600 kilometara, i u kojem su ih našli u tako teškom stanju da ih je 11 već bilo uginulo.

U Kini je konzumiranje psećeg mesa društveno prihvatljiva i vrlo raširena praksa, stoga će ju biti teško iskorijeniti, objasnili su aktivisti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:36