KRVAVO UBOJSTVO

VIDEO, FOTO: TEROR U ROBNOJ KUĆI Mađaricu kuhinjskim nožem izbola poludjela žena u burki

 Facebook/Screenshot

Policija iz Abu Dhabija objavila je dramatičnu snimku noćne racije tijekom koje je uhićena jedna žena u kasnim 30-im zbog sumnje da je nožem izbola američku učiteljicu Ibolyu Ryan (47) u zahodu luksuznog trgovačkog centra.

Ministar unutarnjih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeik Saif Bin Zayed al Nahyan, izjavio je da je uhićena žena odjevena u crnu haljinu s burkom na glavi nekoliko sati nakon napada na učiteljicu postavila bombu kućne izrade u kuću liječnika egipatsko-američkog porijekla. Bomba je na svu sreću razmontirana nakon što ju je pronašao jedan od liječnikovih sinova.

Ministar je pojasnio kako je uhićena žena svoje mete birala na osnovu nacionalnosti, a niti jednu od njih nije poznavala.

- Željela je izazvati kaos, uzdrmati sigurnost u državi i terorizirati građane Ujedinjenoh Arapskih Emirata - izjavio je ministar dodajući kako će u nastavku istrage pokušati uvidjeti njen stvarni motiv.

Na snimci koju je objavila policija može se vidjeti ulazak pripadnika specijalne postrojbe u kuću tijekom noći. Odmah po ulasku uhitili su osumnjičenu, stavili joj lisičine i izvukli je iz kuće.

Također, na snimci se vide fotografije bombi iz kućne radinosti i noževi: nekoliko kadrova prikazuje džip koji je viđen na mjestu zločina. U njemu se nalaze tragovi krvi.

Prema izjavi svjedoka, majka dvoje djece je izbodena šest puta. Ona je pronađena u ogromnoj lokvi krvi.

Kada su sigurnosne službe dotrčale na mjesto događaja, napadačica je hladnokrvno ušetala u lift pa je otišla prema automobilu. Iza sebe je ostavila oružje kojim je počinila ubojstvo - veliki kuhinjski nož.

Svjedoci su kazali kako su čuli dvije žene kako se svađaju u zahodu te prijetnje, a kad su zaštitari došli, učiteljica je već bila mrtva.

Na društvenim mrežama za Ibolyu Ryan piše da je rođena u Mađarskoj, te da je odrasla u Rumunjskoj, a potom se za učiteljicu školovala u Americi.

Američka ambasada u Abu Dhabiju izdala je novo upozorenje svim američkim građanima u kojem stoji kako moraju biti vrlo oprezni, izbjegavati gužve i nepoznata mjesta, te se ne isticati u javnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:37