KRVAVA MOLITVA

VIDEO, FOTO: U Maroku se urušio minaret, 36 poginulih i 71 ozlijeđen

Džamija Lala Henata u vrijeme nesreće bila je ispunjena vjernicima, stoga se vlasti pribojavaju kako će brojka smrtno stradalih narasti. Kralj Mohammed VI. je već naredio obnovu
Firefighters carry a dead body after the minaret of a mosque collapsed during weekly Friday prayers in Morocco's central town of Meknes on February 19, 2010 killing 36 and injuring 71 people. The collapse came after "heavy rains which lashed the region for several days," a television report said. AFP PHOTO/ABDELHAK SENNA
 AFP

RABAT - U rušenju minareta u petak poginulo je najmanje 40 osoba, a 71 ih je ozlijeđeno u marokanskom gradu Meknesu, prenosi agencija AFP.

Džamija Lala Henata u četvrti Bab Berdieyinne datira iz 18. stoljeća. Oko 14 sati, u trenutku kad se minaret srušio na nju, džamija je bila ispunjena vjernicima, stoga se vlasti pribojavaju kako će brojka smrtno stradalih još narasti.

Do sada je 51 osoba s lakšim ozljedama napustila bolnicu u Meknesu, gradu u središnjem Maroku, 140 kilometara udaljenom od glavnog grada Rabata.

Urušavanje zgrada u starijim dijelovima marokanskih gradova relativno je uobičajeno, no urušavanje minareta je rijetkost. Kralj Mohammed VI. već je naredio njezinu rekonstrukciju kojom će joj se vratiti prijašnji izgled.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 04:10