SVEĆENICI NISU OZLIJEĐENI

VIDEO, FOTO: U požaru oštećen benediktinski samostan iz Eccova 'Imena ruže'

 
 Profimedia, LaPresse

Samostan svetog Mihovila, benediktinska opatija koja je nadahnula roman Umberta Ecca "Ime ruže", oštećena je u vatri, izvijestile su mjesne vlasti.

"Dio krova samostana sv. Mihovila oštećen je u požaru koji je izbio u četvrtak navečer. Vatra je stavljena pod nadzor u petak ujutro", napisali su na Twitteru talijanski vatrogasci. Najveće je oštećenje pretrpio klaustar.

Trojica svećenika koji ondje žive nisu ozlijeđeni i nema većih oštećenja na umjetničkim djelima. Samostan je smješten na brijegu 40 km sjeveroistočno od grada Torina, a izgradnja je započela između 983. i 987. godine.

Radnja "Imena ruže" smještena je u benediktinskom samostanu u 14. stoljeću, koji na kraju izgori u velikom požaru zajedno s tajnom knjižnicom. Riječ je o prvome romanu talijanskog pisca Umberta Ecca, objavljenom 1980. godine.

/
24/01/2018, Torino (Italia) 
Cronaca
Sacra San Michele
Nella foto:Sacra San Michele


/
news
Sacra San Michele
January 24, 2018 , Torino( (Italy) 
In the pic: Sacra San Michele, Image: 361289394, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, LaPresse
Profimedia, LaPresse

Poznavatelji kažu da je roman istodobno leksikon filozofije, povijesti religije i detektivski roman. Privukao je veliku pozornost poslije objavljivanja, stekavši veliku popularnost diljem svijeta. Postavljen je kao detektivska priča koja, globalno gledajući prikazuje potragu za istinom s filozofskog, teološkog i povijesnog stajališta.

Po romanu je snimljen iznimno uspješan film sa Seanom Conneryjam i Christianom Slaterom u glavnim ulogama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:15