VIRALNI VIDEO

VIDEO: HLADAN TUŠ ZA PREMIJERA Bezbrižno je držao press konferenciju o novom gospodarskom paketu, a onda je naprasno prekinut: Maknite se s travnjaka!

 
 Youtube

Australski premijer Scott Morrison morao se maknuti s tek posađenog travnjaka nakon što mu je to naredio vlasnik kuće usred tiskovne konferencije, a video snimka tog događaja postala je viralna.

Morrison je posjetio Googong, predgrađe Canberre, kako bi najavio vladinu potporu za obnovu kuća i stambenu izgradnju u iznosu od 25.000 australskih dolara (oko 117.000 kuna) u sklopu gospodarskog paketa pomoći zbog covida-19, uoči lokalnih djelomičnih izbora idućeg mjeseca.

"Deset tisuća Australaca....", započeo je Morrison rečenicu kada je razdraženi glas prekinuo tiskovnu konferenciju koja je uživo prenošena na televiziji.

"Svi se maknite s trave, molim vas. Ajmo!", povikao je vlasnik kuće.

"Naravno. Idemo se vratiti odatle", nespretno se izrazio premijer i brzo se povukao par koraka unazad.

"Hej ljudi, upravo sam tamo ponovno posadio", dodao je bradati muškarac. "Oprosti, prijatelju."

"Sve je u redu", odgovorio je Morrison pakazavši palac gore.

Australija ima daleko manje slučajeva koronavirusa od većine drugih zemalja, ali je nezino gospodarstvo suočeno s prvom recesijom u gotovo 30 godina unatoč milijardama dolara vladine potpore.

Morrisonovo upravljanje pandemijom pridonijelo je daljnjem padu njegove popularnosti nakon što je već snažno kiritiziran za vrijeme velikih požara u zemlji kada je otišao na odmor, pokazuje anketa Newspolla provedena za list The Australian, koja je objavljena prošli mjesec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2022 08:47