SPASILI IH OSTALI

VIDEO: INCIDENT U IZBJEGLIČKOM KAMPU U FRANCUSKOJ Trojica migranata suzavcem i nožem napali novinare koji su snimali dokumentarac

 Screenshot/Maaike Engels

Trojica izbjeglica naoružani suzavcem i velikim nožem napali su fotografa Teuna Voetena i snimateljicu Maaike Engels koji su u nedjelju snimali dokumentarni film 'Calais: Welcome to the Jungle'. Na sreću, drugi migranti iz kampa 'Calais jungle' u Francuskoj pohitali su im u pomoć te nitko nije ozlijeđen.

Video šokantnog trenutka kada su migranti napali nizozemske novinare pokušavajući im oteti kameru Engels je objavila na YouTubeu.

Engels je nastavila snimati čak i dok se pokušavala boriti s mladićima, a jednog koji joj se približio s nožem, uspjela je udariti. Tada su trojicu napadača najurili drugi migranti koji su počeli bacati kamenje na njih.

- U svakom društvu, pokraj svih onih dobrih ljudi, naći će se nekolicina šu*****. Jungle nije iznimka. No pretpostavljam da živjeti u ovakvim uvjetima znači manjak kreativnosti i inteligentni i ambiciozni lako postanu sitni kriminalci, jer nemaju nikakav viši cilj.

Teun Voeten na svom Facebooku je napisao kako je umalo opljačkan u kampu dok je s Maaike Engels snimao dokumentarac, a Engels je objasnila kako na filmu rade od rujna te kako je cilj bio pokazati kompleksnost migrantske krize.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 12:16