NAPUSTIO SJ. KOREJU

VIDEO: ISPOVIJEST DENNISA RODMANA NA RUBU PLAČA 'Žao mi je zbog svega. Ja nisam predsjednik...'

Čim je sletio u Peking iz Pjongjanga Dennis Rodman je osjetio potrebu ispričati se što nije iz zatvora izvukao zatočenog sunarodnjaka
 AFP

PEKING - Ekscentrični košarkaš Dennis Rodman ispričao se u ponedjeljak na aerodromu u Pekingu što za svog posjeta Sjevernoj Koreji nije uspio pomoći američkom državljaninu osuđenom na dugotrajni zatvor zbog navodnog pokušaja državnog prevrata.

'Žao mi je. Žao mi je što nisam mogao učiniti nešto. Nisam ja kriv, ali žao mi je. Samo sam htio učiniti neku dobru stvar, to je sve što sam htio', rekao je vidno emotivni Rodman hordi okupljenih novinara, snimatelja i fotografa. U jednom se trenutku zagrcnuo i prestao pričati, no zbog sunčanih naočala koje je čitavo vrijeme nosio nije bilo moguće vidjeti je li i zaplakao.

Najavio je da će se u jednu od najizoliranijih država svijeta vratiti već sljedeći mjesec, ali nije iznosio detalje.

Rodman je sa skupinom nekadašnjih igrača NBA otišao u posjet Sjevernoj Koreji povodom rođendana tamošnjeg vođe Kim Jong-una, kojemu je u jednoj sportskoj dvorani i zapjevao 'Happy Birthday'.

Prošloga je tjedna dao potpuno bizaran intervju CNN-u, u kojemu voditelju nije dao da dođe do riječi, a između ostalog je Kennetha Baeja, već spomenutog zatočenog Amerikanca, optužio da si je sam kriv što je završio na robiji. Kasnije se zbog toga ispričao tvrdeći da je tijekom intervjua bio pijan.

Na pekinškom je aerodromu ponovio da je cijeli put zapravo bio gesta dobre volje. 'Nema u tome ničega lošeg', rekao je Rodman, a prenosi AP .

'Žao mi je zbog svih ljudi i zbog svega što se događa. Ja nisam predsjednik, ja nisam ambasador, ja sam tek pojedinac koji svijetu želi pokazati činjenicu da je moguće da se barem jedan dan svi lijepo družimo i budemo sretni', dodao je, napomijući da Ameriku voli te da nikada ni za što ne bi mijenjao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 20:09