ČUDO ILI KIŠA?

VIDEO: ISUS PROPLAKAO ZBOG SYRIZE 'Ovo je čudo! Ikona lije suze od trenutka kada je na vlast stigao Cipras!'

 Screenshot

Trijumf Syrize u Grčkoj čini se kako je uznemirio više sile.

Naime, ikona Isusa Krista raspetog na križu koja visi na zidu crkve u Asprokambosu 'plače' od 25. siječnja - dana kada je ta ljevičarska stranka došla na vlast, kazali su svećenici.

U crkvi sv. Nikole u grčkom selu počela se okupljati gomila koja gleda kako niz ikonu klizi čista, ljepljiva tekućina bez mirisa.

Vjernici su očarani fenomenom i svakodnevno se dolaze moliti u crkvu, a svećenici su pozvali znanstvenike da dođu istražiti suze, piše La Repubblica.

Korinstki metropolit Dionysios Mantalos kazao je kako će o tome obavijestiti i grčki Sveti Sinod, no upozorio je kako se zaključci ne smiju donositi prije nego li se ispitao o čemu je točno riječ.

Uplakanu ikonu, koja je stara oko sto godina, neki su već prozvali 'Čudom Syrize' - no biskup Mantalos pozvao je na molitvu dodajući: 'U ime vjere, moramo biti vrlo oprezni'.

Istraživački novinar iz Grčke, Yiannis Baboulias, kazao je za Newsweek: ‘Ikone koje plaču su urbana legenda koja se svako malo pojavljuje u Grčkoj. Ovakve priče događaju se cijelo vrijeme, a ova je zaista smiješna. Novinar, naime, smatra kako je 'boja na ikoni počela curiti zbog promjena u okolini'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 15:46