POVICI I PLAČ ODASVUD

VIDEO: IZ BUKTINJE U BIHAĆKOJ BOLNICI IZVLAČILI DJECU U INKUBATORIMA Ministar Ostojić ponudio pomoć oko zbrinjavanja pacijenata

Sa svih strana čuli su se povici i molbe, potom je zavladala nevjerica i šok
 Screenshot/YouTube

BIHAĆ - U požaru koji je noćas oko dva sata zahvatio Kantonalnu bolnicu Bihać izgorio je skoro cijeli kompleks, svi krovovi i gornji katovi bolnice, ali srećom nitko nije stradao. Požar je stavljen pod kontrolu oko 3.40 sati, javlja Dnevni avaz.

Kantonalna bolnica 'Dr. Irfan Ljubijankić' počela je gorjeti oko dva sata, a prema prvim informacijama vatra se pojavila na dijelu krova iznad Pedijatrije i potom zahvatila sve redom spojene krovove na velikom kompleksu.

Sa svih strana čuli su se povici i molbe, a prvo su izvlačili djecu i bebe.

- Bila je velika vrućina, gore se teško diše. Najviše smo se bazirali na inkubatore za bebe, to smo nosili po dvojica, ispričao je jedna od hrabrih vatrogasaca koji se, kaže, ne sjeća ni kada je došao niti koliko je prošlo vremena.

U kaotičnom stanju vatrogasne ekipe sa građanima pokušavale su osposobiti dotok vode iz bolničkih hidranata koji, navodno, nisu tehnički ispravni.

Vlada BIH-a sada pokušava pronaći rješenje za izlaz iz katastrofalne situacije. Najgore je to što je bolnica ostala bez operacijskih sala pa su se pacijenti morali premještati u bolnice u drugim gradovima.

Oružane snage BiH ponudile su svoje prostorije za smještaj oko 250 pacijenata. Još uvijek nije poznat uzrok požara, ali postoji sumnja da je u pitanju ljudski faktor.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić ponudio pomoć susjednoj BiH

ZAGREB - Hrvatski ministar zdravlja Rajko Ostojić ponudio je svu potrebnu zdravstvenu pomoć Republike Hrvatske ministru zdravlja Federacije BiH prof. dr. Rusmiru Mesihoviću, odmah nakon informacije o požaru koji je noćas izbio u Kantonalnoj bolnici u Bihaću.

Dogovoreno je da će, bude li za tim potrebe, hitni pacijenti s područja Bihaća i okolice, biti zbrinuti u Općoj bolnici u Karlovcu.

Također, ovisno o situaciji, hrvatsko zdravstvo će se uključiti u pomoć zdravstvenom sustavu BiH i u drugim područjima medicinske skrbi, priopćeno je iz Ministarstva zdravlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:45