HRABRI ALAN

VIDEO: IZVEO SKOK U TAJNOSTI Googlev direktor skočio s 'ruba svemira' i oborio Baumgartnerov rekord

 Screenshot

Alan Eustace (57), izvršni direktor kompanije Google jučer je skočio s visine od 41.842 metra i tako oborio rekord koji je prije dvije godine postavio Austrijanac Felix Baumgartner. On je, naime, skočio s visine od 39.044 metra.

Eustace je sada tek druga osoba na svijetu koja je probila zvučni zid izvan letjelice. Let je organizirala korporacija Paragon Space Development. Oni su također radili na izradi specijalnog odijela za ova nevjerojatan pothvat. Upravo u tom odijelu i u balonu on se popeo iznad pustinje Novog Meksika što je trajalo puna dva sata. Slobodan pad trajao je nešto više od četiri minute.

- Bilo je predivno i divlje, teško je opisati taj nevjerojatan osjećaj. Vidio sam mrak svemira i slojeve atmosfere. Samo sam se stisnuo i prepustio osjećaju te sam pazio da držim pravac, rekao je Eusatce.

Ovaj neobični direktor za skok se pripremao gotovo tri godine, a pripreme su uključivale intenzivno planiranje i trening.

Podsjetimo, Baumgartner je rekord postavio 14. listopada 2012. godine kada je skočio s visine od 39.044 kilometra i to iz kapsule kojom je također putovao dva sata. O njegovom velikom pothvatu u medijima se pisalo kao o 'skoku s ruba svemira'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 17:36