SKANDALOZNO

VIDEO: 'JE*** ĆU VAM MATER USTAŠKU' Pomahnitali Šešelj vrijeđao zastupnike u srpskoj skupštini, ali još više je šokirala reakcija predsjedavajućeg!

 
 REUTERS

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ne prestaje s incidentima u Skupštini Srbije. Nakon što je prošlog tjedna vrijeđao izaslanstvo hrvatskog Sabora i gazio državnu zastavu RH, srpski mediji javljaju kako je danas verbalno napao nekoliko zastupnika u Skupštini Srbije, a najprostačkije uvrede izrekao je na račun zastupnice Marinike Tepić.

Naime, zastupnica Tepić je tijekom rasprave upitala javnu tužiteljicu Zagorku Dolovac hoće li inicirati zabranu Srpske radikalne stranke nakon presude u Haagu, kojom je Vojislav Šešelj osuđen za zločine protiv čovječnosti. Šešelj joj je dobacivao i poručio da će joj "j... majku ustašku" i da "može da mu popuši".

Nakon toga zastupnik DS-a Radoslav Milojičić Kena odlučio je početi snimati razuzdanog Šešelja, jer se predsjedavajući Veroljub Arsić danas, kao i prošlog tjedna pravio da ne čuje. - Snimaj, snimaj, je..ću ti majku ustašku - rekao je Šešelj Keni, a potom Tepićevoj dobacio: "Dok mi budeš pušila k..ac".

Svom lideru "podršku" su zatim pružili i drugi zastupnici SRS-a. - Je..ćemo te kada budeš došao u Hrtkovce. Povedi nekog da te brani - dobacio mu je radikal Milorad Mirčić.

Radoslav Milojičić, koji je video ustupio Blicu, kaže da su zastupnici SRS-a vrijeđali Tepićevu tijekom cijelog njenog izlaganja.

Kako predsjedavajući Skupštine Srbije Veroljub Arsić nije reagirao, DS je od njega zatražio da se pismeno izjasni o tome.

Šešelj se tako ponovo našao u centru pažnje. Podsjetimo, nakon incidenta u parlamentu kada je, po tvrdnjama Šešelja i navodnih očevidaca o kojima su pisali mediji, ovaj osuđeni ratni zločinac psovao hrvatsko izaslanstvo, Gordana Jandrokovića i gazio državnu zastavu RH, izaslanstvo Sabora prekinulo je službeni posjet i vratilo se u Zagreb.

Također, prošlog tjedna je srpska zastupnica Aleksandra Jerkov objavila da su je vrijeđali radikali, a objavila je i fotografiju na kojoj se vidi da joj je netko na skupštinskim papirima ostavio poruku "Ku*vo ustaška".

Video današnjeg incidenta pogledajte OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 18:00