DRAMA NAD PHILADELPHIJOM

VIDEO: JEZIVE ISPOVIJESTI PUTNIKA S LETA IZ NOĆNE MORE Boeingu eksplodirao motor: 'Padamo, razbijen je prozor, ženu je povuklo, isisat će je van!'

 
 Marty Martinez / Facebook

Jedna je osoba poginula nakon što je eksplodirao motor aviona Southwest Airlinesa s oko 150 putnika i članova posade koji je letio na redovnoj liniji New York-Dallas. Prilikom eksplozije, komad motora je razbio jedan od prozora Boeinga 737 zbog čega je žena koja je sjedila odmah do zamalo bila isisana van aviona, no u zadnji su je tren povukli ostali putnici i držali je sve dok avion nije sletio. Unesrećena žena je odmah prevezena u bolnicu.

Američki Nacionalni ured za sigurnost zračnog prometa potvrdio je smrt jedne osobe, no ne zna se je li riječ o spomenutoj gospođi. Tijekom nesreće netko od putnika doživio je i srčani udar pa neki nagađaju da je možda umrla ta osoba.

U nesreći je, osim jedne preminule osobe, teže ozlijeđeno 12, a lakše sedam ljudi.

Kad je motor eksplodirao, avion je letio na visini od skoro 10.000 metara. Putnici kažu da su čuli snažnu eksploziju i avion je 'propao', kako im se činilo, nekih 30 metara.

Kapetanica aviona Tammy Jo Shults smjesta je kontaktirala kontrolu zračnog prometa na aerodromu u Philadelphiji i najavila prisilno slijetanje uz apel da pošalju kola hitne pomoći na mjesto slijetanja.

'Nedostaje nam dio aviona!', rekla je kontroli kapetanica.

Na društvenim mrežama su se počele pojavljivati snimke i fotografije uspaničenih putnika.

Jedan od putnika, Marty Martinez, objavio je 'live' video na facebooku baš u trenu kad se odvijala drama.

- Nešto nije u redu s našim avionom! Čini se da padamo! Imat ćemo prinudno slijetanje!, rekao je u uznemirujućoj snimci Martinez.

Kaže kako je tijekom drame uplatio osam dolara za Wi-Fi kako bi se mogao pozdraviti s voljenima.

- Kad se prozor razbio, čitav avion je smrdio po pepelu, izjavio je.

Drugi putnici poslije su ispričali da je krvi bilo posvuda. Vladala je panika, a proširile su se i glasine da je netko doživio srčani udar.

- Nakon eksplozije smo naglo propali. Neki su počeli paničariti, bilo ja jako, jako gadno, rekao je Timothy Bourman koji je sjedio u stražnjem dijelu aviona.

- Neko vrijeme smo bili izvan kontrole. Činilo se kao da se pilot jako muči s kontroliranjem aviona. Svi smo mislili da padamo. Ja i žena smo mislili da umiremo. Stvarno smo jako, jako zahvalni što smo ipak preživjeli!, rekao je Bourman.

- Stjuardese su se rastrčale po avionu. Vladao je kaos. Svi su se usredotočili na tu rupu gdje je bio prozor. Nismo znali što da radimo s tim, da prekrijemo prozor ili nešto slično. Sve je smrdjelo po dimu. Bilo je toliko strašno da ni neki članovi osoblja nisu mogli sakriti svoj užas.

Kako se avion približavao pisti, stjuardese su povikale putnicima da se spreme za udar. No, izuzev kaosa u zraku, mnogi su rekli da je samo slijetanje prošlo prilično mirno.

- Bili smo bez jednog motora možda deset minuta. Brzo smo se s 2500 metara spustili na 1500, no nakon toga je sve teklo prilično glatko. Piloti i osoblje su obavili odličan posao, rekao je jedan putnik nakon slijetanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:23