INSEKTI NADIRU

VIDEO: JEZIVI PRIZORI IZ PRIJESTOLNICE GRIJEHA Nezapamćena najezda pustinjskih skakavaca: 'Ovo je kao u hororu, kao da je stigao znak apokalipse'

 
 Screenshot

Las Vegas očekuje još jednu noć najezde skakavaca nakon što je entomolog iz Nevade upozorio stanovnike i posjetitelje da će se ti kukci ovdje zadržati još nekoliko tjedana.

Fotografije i snimke skakavaca kako skaču ispod svjetla kasina duž širokih ulica s hotelima i zabavnim sadržajima počele su se pojavljivati na društvenim mrežama ranije ovoga tjedna.

Ljudi komentiraju insekte na Twitteru te uspoređuju situaciju sa scenama iz horor filmova, spominju i biblijske odlomke o znacima apokalipse.

No, entomolog iz Nevade, Jeff Knight, rekao je da se stanovnici i posjetitelji ne trebaju brinuti. Kukci ne nose bolesti niti ne grizu, "vjerojatno neće" uzrokovati ikakvu štetu na lišću, piše Knight u postu na blogu.

- Općenito, oni samo jedu korov - kaže Knight. "Kad ih je tako mnogo, imaju tendenciju kretati se i ići na sjever" dodao je te ustvrdio da će vjerojatno biti u blizini još nekoliko tjedana.

Knight je rekao da je riječ o uobičajenoj pustinjskoj vrsti skakavaca poznatih kao ravnokrilaši koji su tako brojni kao rezultat vlažnog vremena za vrijeme zime i proljeća. Odrastaju u sjevernoj Arizoni, prije no što počnu migraciju na sjever, što je razlogom da ih ima u Nevadi.

Posebno se ističu noću u kockarskoj meki jer ih privlače bijela ultraljubičasta svjetla. Stanovnike se savjetuje da, žele li ih držati podalje od svojih kuća, mogu promijeniti vanjska svjetla da budu niske razine ultraljubičasta ili žuta.

Prema zabilježenim podacima, slične najezde skakavaca u Las Vegasu dogodile su se četiri ili pet puta u zadnjih 30 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2022 16:27