NAPETOST SE REZALA NOŽEM

VIDEO: KADA JE TRUMP UŠAO U KATEDRALU, TEMPERATURA SE SPUSTILA ZA JOŠ NEKOLIKO STUPNJEVA Na ispraćaju Busha bilo je očito da je svima nelagodno

 
 REUTERS

Američki predsjednik Donald Trump i četvorica njegovih prethodnika u Bijeloj kući nazočili su u srijedu državnom ispraćaju Georgea H. W. Busha.

Donald i Melania Trump, u prvom redu u Nacionalnoj katedrali u Washingtonu, bili su dvosatnoj svečanosti zajedno s trojicom bivših demokratskih predsjednika Barackom Obamom, Billom Clintonom i Jimmyjem Carterom i s njihovim suprugama Michelle Obamom, bivšom državnom tajnicom Hillary Clinton i Rosalyn Carter. George W. Bush se u govoru oprostio od oca.

Bio je izuzetno hladan dan u Washingtonu, a postalo je još hladnije kada je Donald Trump ušetao u katedralu.

Trump se pozdravio s bračnim parom Obama koji je sjedio do njega, ali ne i s Clintonima i Carterima, koji su bili malo dalje. Melania Trump se pozdravila s Obamama, srdačno se rukovala s Clintonom, te je mahnula Hillary, koja je sjedila malo dalje. Barack Obama uljudno je klimnuo glavom Trumpu, a Michelle se usiljeno nasmiješila, no bilo je više nego očito da je svima nelagodno i da je atmosfera postala vrlo napeta.

Sjedeći pokraj Melanije, Barack Obama izgledao je čudnovato samouvjeren, Michelle nije skidala nezadovoljnu grimasu s lica, Bill i Hillary ukočeno su sjedili.

Trumpova bivša suparnica na predsjedničkim izborima Hilary Clinton nije ga ni pogledala, ali je zato srdačno razgovarala s potpredsjednikom Mikeom Penceom.

Nekoliko trenutaka kasnije Obame su vrlo toplo pozdravile Georgea W. Busha. Bush je darovao Michelle bombonom, kao što je to napravio na pogrebu senatora Johna McCaina prije nekoliko mjeseci.

Bila je to tužna, ali rijetka prigoda za okupljanje svih pet živućih američkih predsjednika. Bilo je to također prvi put da su se oči u oči susreli Trumpovi sa Obamama i Clintonovima od njegove inauguracije za predsjednika u siječnju 2017. U protekle dvije godine njihova međusobna antipatija dodatno je produbljena.

Reuters

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 23:37