VELIKI MODNI GAF

VIDEO: 'KAKAV JE TO KAPUT, JE LI TO SVASTIKA!?' Nizozemska kraljica posjetila Njemačku i šokirala javnost odjevnom kombinacijom

 Reuters

Nizozemska kraljica Maxima poznata je po svojoj ljubavi prema modi. Uvijek je besprijekorno odjevena i miljenica je modnih dizajnera. No, prilikom ovotjedne posjete Njemačkoj napravila je pravi modni gaf. Kaput na kojeg su prišiveni ukrasi mnoge je razljutio. Rad danskog dizajnera Claesa Iversena njemački su tabloidi nazvali 'skandaloznim' jer su ih ukrasi na kaput podsjetili na svastiku.

Maxima je u Nurmburg stigla u četvrtak u društvu supruga, kralja Willema Alexandera te su zajedno posjetili novootvoreni medicinski centar u tom gradu.

Nakon što su kraljicu prozvali i nizozemski mediji prisiljen je bio ogasiti se i sam dizajner.

'Naravno da mi nije namjera da moj kaput ikoga asocira na nešto takvo. Cilj mi je bio nekonvencionalnim materijalom stvoriti zanimljiv geometrijski uzorak na kaputu', rekao je za novine de Volksrant.

Kraljevski par je trenutno u Bavarskoj. Početkom tjedna otvorili su u muzeju Alte Pinakothek u Munchenu odjel u kojem su izložena djela danskih umjetnika. Inače, inicijalna namjera ovog posjeta bila je jačanje suradnje između Nizozemske i Njemačke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:26