NESEBIČAN ČIN ODUŠEVIO SVIJET

VIDEO: KAKO ŽIVI ČOVJEK S ULICE? Dao beskućniku 100 dolara pa ga tajno snimao, ono što je učinio s novcem ostavlja bez teksta

 Screenshot

Filmaš Josh Paler Lin za potrebe snimanja novog dokumentarnog projekta beskućniku Thomasu dao je 100 dolara. Zanimalo ga je kako beskućnici žive i na čega bi potrošili nešto veću svotu da je imaju. Priznao je kako je u početku bio skeptičan i očekivao najgori mogući scenarij, da Thomas novce potroši na alkoholna pića.

Nakon što mu je dao novac, otišao je do svog snimatelja te su njih dvojica potajno pratili Thomasa i snimali ga. U jednom trenutku Thomas je ušao u dućan i nakon nekoliko minuta izašao s punom velikom vrećicom. Filmaš i snimatelj, kako priznaju, u tom trenutku su bili uvjereni da je kupio alkoholna pića, a onda su ostali bez riječi.

Naime, Thomas je kupio punu vrećicu hrane te sve podijelio drugim beskućnicima koji će, poput njega, ovaj Božić provesti na ulici. Ubrzo nakon toga Josh je dotrčao do beskućnika, priznao mu da ga je cijelo vrijeme snimao te ga zagrlio.

Osim toga, pitao ga je kako to da je u tako teškoj situaciji mislio na druge, a ne samo na sebe. Thomas mu je na to odgovorio: 'Postoje stvari koje novac ne može kupiti. Ja nalazim sreću u svojim djelima.'

Kasnije je ispričao kako je završio na ulici nakon što je dao otkaz kako bi se brinuo za očuha koji je bolovao od raka, a kratko nakon njegove smrti, preminula je i Thomasova majka. Kuća u kojoj su dotad živjeli, prodana je i Thomas je ostao na ulici. 'Mnogo ljudi koji žive na ulici samo su žrtve nesretnih okolnosti', objasnio je.

Filmaša je ova priča toliko dirnula da mu je dao još stotinu dolara, ali i pokrenuo skupljanje priloga na internetu kako bi Thomasu pomogao da ponovno stane na noge. Njegova priča dirnula je mnoge pa su dosad prikupili preko 60 tisuća dolara, a Josh se nada kako će to beskućniku pomoći da ponovno ima krov nad glavom, da nađe posao te da si kupi mobitel kako bi ga mogao nazvati kad god zatreba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 08:20