JEDVA SE IZVUKLA

VIDEO: 'KAO DA SAM PALA NIZ SLAP' Djevojku iznenada poklopio divovski val i povukao je u crvotočinu

 YouTube

Bolničar Seamus McCarthy i učiteljica Fionnuala Quigley prošlog su tjedna slobodno vrijeme iskoristili za razgledavanje slavne crvotočine uz obalu irskog otoka Inis Móra. Riječ je o prirodnom bazenu u kojemu su jako izražene morske mijene, a popularan je među roniocima.

Znatiželjnici ga često dolaze promatrati s obližnjih stijena, a osim spomenutog para, to je učinila i studentica ekonomije Apu Gupta (21), inače državljanka Indije. Stala je uz rub stijene kako bi snimala visoke valove, no u jednom je trenutku naišla prava vodena gromada koja ju je u sekundi poklopila i povukla niz strminu.

Dramatičan su trenutak Seamus i Fionnuala sasvim slučajno snimili i video objavili na YouTubeu.

Kako piše Irish Times, par je odmah pohitao u pomoć unesrećenoj djevojci, no upala je na nezgodno i izrazito opasno mjesto pa su morali pozvati druge da se uključe u akciju spašavanja.

'Fionnuala je otrčala do najbliže kuće jer s mjesta na kojem smo stajali nije bilo signala pa nije uspjela nazvati hitnu službu. Vidjeli smo djevojku kako se pokušava iskoprcati na suho, ali nije joj uspijevalo. Došla je i njezina majka koju je uhvatila histerija. Ja sam joj pokušao pružiti ruku i izvući je, ali bila je predaleko, a za mene je bilo preopasno dodatno se spustiti', u dahu je ispričao Seamus.

Kaže da su ubrzo stigli drugi ljudi, a netko od njih je vojničku jaknu privezao za ruksak i spustio je prema unesrećnoj Apu. Zahvaljujući ovom improviziranom užetu, djevojka je spašena, ali tu nevoljama nije bio kraj jer bila je pothlađena i ozlijeđena.

Po nju je došao helikopter kojim je prebačena u bolnicu u kojoj sada očekuje oporavak.

'Pokušala sam pobjeći, ali me poklopilo i odvuklo ravno dolje. Kao da sam pala niz vodopad, ali to je vjerojatno i ublažilo udarac. Ipak, gležanj mi je bio razvaljen, jako me boljelo. Seamus mi je spasio život, a i jedan policajac je bio divan', rekla je Apu, čiji je otac u međuvremenu stigao iz Indije kako bi bio uz njezinu bolničku postelju.

'Samo sam učinio ono što se moralo učiniti', skromno je nakon svega izjavio Seamus kojemu će lokalna udruga spasilaca dati i medalju zbog svog herojskog čina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 12:10