DOBRI SAMARITANAC

VIDEO KOJI ĆE VAM VRATITI VJERU U LJUDE 'Morala sam to objaviti. Mnogi to ne bi napravili. Ovo vraća nadu'

 
 Briana DiGiorgio/Facebook

Predivna snimka stiže nam iz Birminghama u Alabami, a zahvaljujući Briani DiGiorgio video je postao viralan te ga je dosad pogledalo gotovo milijun ljudi.

Naime, prošle subote, dok je čekao na zeleno svjetlo na semaforu, stariji gospodin izašao je iz automobila i poklonio svoju jaknu beskućniku.

- Vani je bilo ispod nule - kazala je Briana DiGiorgio ABC-u, svjedokinja ovog plemenitog čina. Ona i prijatelj također su čekali zeleno na semaforu na raskršću ispred trgovačkog centra kada su ugledali beskućnika kako nosi natpis na kartonskoj kutiji, a to baš i nije čest prizor na ovom raskršću.

- Na sebi je imao jaknu zavezanu oko vrata i pulover, i sigurno mu je na temperaturi ispod nule i jak vjetar koji je puhao bilo hladno.

U jednom trenutku iz automobila je izašao muškarac, skinuo svoju jaknu i bez ikakvog oklijevanja je dao beskućniku - kazala je DiGiorgio.

Na snimci se može čuti kako muškarac govori beskućniku: 'Zakopčaj se, neka ti bude toplo. Idem po hranu pa ću ti je donijeti'.

DiGiorgio je uvjerena kako je dobri samaritanac otišao po hranu i vratio se.

Cijela situacija zaintrigirala je DiGiorgio koju je sada zanimalo tko je dobri samaritanac.

- Gospodin je lokalni doktor, a ja sam uspjela doći do njegove supruge kako bi porazgovarale o njegovom činu dobrote. No to su jako skromni ljudi. Njegova supruga samo je kazala kako je on Božji čovjek - kazala je DiGiorgio, a zatim i pojasnila zašto je cijelu situaciju snimila mobitelom, a zatim snimku postavila na Facebook.

- Dosta mi je negativnih stvari koje vidim po društvenim mrežama i željela sam napokon objaviti nešto što vraća vjeru u ljude. Mnogi ne bi napravili ovo što je napravio ovaj doktor pa sam smatrala da ljudi to moraju vidjeti jer vraća nadu - zaključila je DiGiorgio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:01