OKRUTNA LIKVIDACIJA

VIDEO: KRVAVI MAFIJAŠKI OBRAČUN U BEOGRADU Pred očima prolaznika izrešetan brat vođe Zemunskog klana!

Napadač je prišao ubijenom sa leđa, ispalio mu metak u potiljak, a zatim više hitaca dok je ležao na zemlji

Ubijeni muškarac koji je danas ujutro pronađen u centru Beograda je Nikola Bojović, brat Luke Bojovića jednog od vođa Zemunskog klana, javlja srpski Blic.

- Muškarac je imao prostrijelene rane glave, prsnog koša, trbuha i podlaktice. Zatečen je bez svijesti s jedva primjetnim disanjem, izjavila je dr. Macura te dodala kako je ubijeni Bojović prevezen na odjel za reanimaciju Hitne pomoći.

Prema neslužbenim saznanjima, napadač je Bojoviću prišao s leđa i, pred desecima prolaznika i očevidaca koji su bili na ulici i obližnjoj pekari, ispalio mu metak u potiljak, a nakon što je pao na pločnik pucao još nekoliko puta u njega.

Na mjestu ubojstva su sve nadležne policijske ekipe koje pokušavaju rasvjetliti ovaj slučaj, piše Blic.

Podsjetimo, u veljači prošle godine u velikoj policijskoj akciji u Španjolskoj uhićen je Luka Bojović , koji je iz Srbije pobjegao u lipnju 2010. godine nakon uhićenja Sretka Kalinića i Miloša Simovića nakon njihovog međusobnog obračuna u Zagrebu.

Luka Bojović je označen kao vođa Zemunskog klana, kriminalne grupe na čije je čelo stao u ožujku 2003. godine, nakon ubojstva premijera Srbije Zorana Đinđića i policijske akcije 'Sablja', u kojoj su ubijeni prethodni šefovi grupe Dušan Spasojević i Mile Luković.

Tko je Nikola Bojović?

Ime Nikole Bojovića pojavilo se u javnosti prvi put tokom svjedočenja Sretka Kalinića, koji ga je pred sudom doveo u vezu sa ubistvom Branka Jevtovića Jorge i proglasio suučesnikom, piše Blic . Prema Kalinićevim rečima, Bojović je žrtvu namamio na mjesto na kome se dogodilo ubistvo, ali za ove optužbe, nikada nije procesuiran.

Bojović je 2008. godine optužen za maltretiranje, fizički napad i iznudu zajedno sa svojim bratom Lukom, ali je sud odbacio tužbu zbog zastarjelosti kaznenog djela. Oni su od jednog muškarca iznudili preko 7 tisuća eura i izudarali ga bejzbol palicama, jer je podnio tužbu protiv njihovog prijatelja.

Nikola Bojović i supruga Luke Bojovića Barbara uhapšeni su 11. listopada 2012. godine sa još 22 člana kriminalne grupe iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine osumnjičene za pranje novca i trgovinu narkoticima. Oni su, međutim, tri tjedna kasnije pušteni iz zatvora u Alicanteu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 18:19