PROPAGANDNI RAT

VIDEO: KURDI SNIMILI NEUSPJEŠAN BOMBAŠKI NAPAD ISIS-A Rugaju se militantima objavljujući njihove propale akcije

Nevjerojatna snimka neuspješnog samoubilačkog napada ISIS-a na Pešmerge, kurdske militantne grupe, procurila je na internet i postala pravi hit.

Na snimci, navodno nastaloj nedaleko od grada Kirkuk u sjevernom Iraku 12. travnja, vidljiva je eksplozija automobila koji biva odbačen u zrak, vrlo vjerojatno zbog improvizirane eksplozivne naprave uz cestu u blizini lokacije mete.

Međutim, u trenutku kada olupina automobila počne padati prema zemlji događa se još jedna eksplozija čiji je uzrok eksploziv u samom vozilu.

Video je posljednji u nizu snimljenih materijala koje objavljuju Pešmerge u Iraku te se tako izruguju pripadnicima ISIS-a za neuspješne smrtonosne napade u kojima ginu oni sami.

ISIS je do sada postao zloglasan zbog sofisticiranosti i brutalnosti svoje vlastite video produkcije koje nerijetko uključuje odrubljivanja glave i masovna smaknuća. Za razliku od prijašnjih oblika propagande, ISIS izgleda da uživa ističući svoju brutalnost prema neprijateljima.

Izgleda da su Kurdi sada počeli vraćati napade na planu propagande, kao što čine na bojnom polju, pokazujući kako ISIS nije nimalo nepobjediv kako sami militanti tvrde.

Kurdske su snage nedavno objavile i video u kojem u posljednjem trenutku zaustavljaju bombaške napade ISIS-a.

Nažalost, iz snimaka je nemoguće iščitati pobjeđuju li na bojišnici militanti ISIS-a ili Kurdi, no jasno daju do znanja koliko je rat strašan te koliko se ljudi međusobno mogu mrziti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 11:48