OPSCENI INCIDENT

VIDEO: LUDA VOŽNJA GLAVNOM PROMETNICOM Atraktivne turistkinje plesale na prozoru terenca i pokazivale gole grudi, ganjala ih policija

 Screenshot/YouTube

Dvije turistkinje koje su tijekom novogodišnjeg slavlja na tajlandskom otoku Phuketu javnosti pokazale puno više nego što su trebale za svoj su egzibicionizam kažnjene, a i educirane o lokalnim običajima i kulturi, prenosi britanski The Telegraph .

Nakon što je video u kojem se turistkinje skidaju gole postao viralan, policija je pokrenula potragu za njima. Istraga njihova opscenog ponašanja stiže nakon što je Tajland, odnosno vladajuća vojna hunta, odlučio represijom smanjiti količinu 'neprimjereno i nedovoljno odjevenih' turista.

U trenutku kada je video nastao, turistkinje su se vozile glavnom zonom za zabavu Patonga u 21 sat te su virile kroz prozor vozila. Djevojke - koje su lokalni mediji i policija identificirali kao Amerikanku Adriannu Martin (20) i Austrijanku Camillu Prymann (25) su kasnije pronađene u lokalnom odmorištu.

Turistkinje su potom odvedene u policijsku stanicu u Patongu te su prijavljene za neprimjerene javno obnaživanje. Izdana im je kazna od 500 bahta (otprilike 100 kuna) te su morale poslušati predavanje o tajlandskoj kulturi i moralu. 'Objasnili smo im zašto takvo ponašanje nije primjereno te smo ih prijavili zbog golotinje u javnosti', rekao je general pukovnik Sutthichai Thianpho.

Generali koji su pučem 2014. preuzeli vlast rekli su da žele podići standarde morala u zemlji koja je dugi niz godina privlačila turiste u potrazi za seksom u jednakoj mjeri kao i one koji su ondje išli u potrazi za prirodnim ljepotama, budističkom kulturom i izvrsnim kulinarstvom. Prostitucija i dalje cvjeta u najvećim turistima atraktivnim mjestima, Bangkoku, Phuketu i Pattayi, no novo vodstvo u Tajlandu želi smanjiti količinu kože koju turisti pokazuju kada dođu jer taj vizual, kažu, često uznemiruje lokalno stanovništvo.

U studenom prošle godine, policija je tri osobe koje su se sunčale zamolila da se odjenu. Jedan je dužnosnik za internetski portal Phuketwan rekao da je to učinjeno kako bi se 'žene zaštitile od seksualnog nasilja' te je dodao da bi se osobe željne sunčanja trebale držati plaže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:20