ATENTAT NA RADOJA ZVICERA

VIDEO: MAFIJAŠKI OBRAČUN U ELITNOM DIJELU KIJEVA Teško ranjen vođa crnogorskog klana koji povezuju s desecima likvidacija i švercom droge

 
 MUP Srbije, screenshot

Radoje Zvicer, navodni vođa 'kavačkog klana', jedne od dviju konkurentskih kriminalnih organizacija sa sjedištem u Crnoj Gori, teško je ranjen u Ukrajini, priopćeno je crnogorskim Vijestima neslužbeno iz vrha uprave tamošnje policije.

Prema saznanjima tog crnogorskog medija, u Zvicera je ispaljeno više hitaca.

Kako prenosi ukrajinski portal "Obozrevatel" na Zvicera su pucala dva muškarca koja su se nalazila u Smartu.

Na Zvicera je pucano u elitnom djelu Kijeva, u blizini kompleksa "Novopečerski Lipki" u Dragomirovoj ulici.

Napadači su nakon pucnjave zapalili automobil, prilikom čega je plamen zahvatio jednog od njih, što je vidljivo i na snimci nadzorne kamere koja je zabilježila trenutak paljenja vozila.

Kijevska policija traga za dvije muške osobe, od kojih jednu opisuju kao muškarca između 30-45 godina, visine 185 centimetara koji ima opekotine na licu.

Drugog napadača opisuju kao muškarca između 35 i 40 godina, visine između 175 i 180 centimetar sa zelenom sportskom kapom, crnom duksom i bijelom medicinskom maskom.

Kako piše Blic, Zvicer je prebačen u bolnicu i liječnici se bore za njegov život.

Radoje Zvicer iz Kotora u javnosti je poznat kao jedan od vođa zloglasnog kavačkog klana.

Prije dvije godine izbjegao je uhićenje u velikoj akciji policije na Kosovu i Metohiji, s obzirom na to da je dan prije akcije pobjegao iz Prištine na osnovu dojave koju je dobio iz nepoznatog izvora.

Jedno vrijeme boravio je u Prištini odakle je koristeći lažne dokumente putovao u Istanbul, Beč i Cirih.

Prema saznanjima sigurnosnih službi iz regije, Radoje Rale Zvicer, jedan od osnivača i vođa takozvanog „kavačkog klana”, krije se u zemljama regije i EU pod lažnim imenom Josip Babić.

Na YouTubeu je nedavno objavljena i snimka "kavački klan", u kojoj se spominje njegov lažni identitet, a u opisu tog videa se navodi bliskost s čelnim ljudima policije i ostalih obavještajnih agencija Crne Gore.

Zvicer je odgovoran za razna kaznena djela, od međunarodnog šverca kokaina, pa do naručivanja i financiranja desetak ubojstava u Crnoj Gori i regiji.

Crnogorska policija već godinu dana traži Zvicera kako bi ga saslušala u više istraga o ubojstvima koja su se dogodila u ratu kotorskih klanova, ali on službeno nije osumnjičen ni za jedan od tih zločina

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 22:03