ŽELI PROMIJENITI SVIJET

VIDEO Mala heroina: Djevojčica (8) čitavo ljeto prodavala limunadu kako bi pomogla u borbi protiv trgovine ljudima

Dok su mnogi ljenčarili na suncu i uživali u svojim godišnjim odmorima 8-godišnja djevojčica iz Sjedinjenih Država odlučila se baciti na ozbiljan posao i tako doprinjeti da svijet postane barem malo bolje mjesto. Limun po limun i sigurna je da će postići svoj cilj.

Vivienne Harr iz Fairfaxa posljednjih 57 dana radi na najvećim vrućinama i prodaje limunade. No, ona zaradu neće sebično zadržati za sebe već će sav prikupljeni novac donirati za borbu protiv trgovine ljudima.

- Kada sam saznala da u svijetu postoje robovi jednostavno sam morala nešto učiniti. Ghandi je bio samo osoba, Majka Tereza je bila samo osoba, ali su odlučili pomagati drugima. Zašto i vi ne biste bili takva osoba?, objasnila je Vivienne.

Cilj joj je prikupiti 150.000 dolara. Tada će, kaže, prestati prodavati limunade i prikupljeni novac uplatiti organizaciji 'Not for sale'.

- Nije mi lako kupiti povoljan limun, no radije ću izdvojiti više novca nego natjerati te iste ljude koje želim osloboditi da rade još više za malo novca zato da bi ja ostvarila svoj cilj. To nema nikakvog smisla, ispričala je ova nevjerojatna djevojčica novinarima.

U početku je čašu osvježavajućeg napitka naplaćivala oko 2 dolara, no vrlo brzo joj je dobro krenulo pa je odlučila svojim mušterijama prepustiti da sami odluče koliko će platiti.

"Vjerujemo u dobrotu ljudi i zaista smo se iznenadili. Rekli smo im platite koliko vam je na duši, onoliko koliko smatrate da je ispravno i koliko ste u mogućnosti. U prosjeku dobijemo čak 18 dolara više“, ispričao je njezin otac.

Iako ne možete popiti Vivienninu limunadu novac ipak možete donirati na njenim službenim stranicama .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:50