StoryEditor
MEĐU TURISTIMA

VIDEO: MERKEL, MACRON I PREMIJERI BELGIJE I LUKSEMBURGA SVRATILI NA PIVO NAKON SUMMITA EU Sve je snimio hrvatski novinar...

 
Angela Merkel, Emmanuel Macron snimljeni u središtu Bruxellesa
 Hrvoje Krešić, Twitter (screenshot)

Njemačka kancelarka Angela Merkel, francuski predsjednik Emmanuel Macron i čelnici Belgije i Luksemburga kasno su sinoć iznenadili okupljene u jednom baru u Bruxellesu, kamo su svratili na pive i pečene krumpiriće. Odlučili su se malo opustiti nakon sastanka o Brexitu s britanskom premijerkom Theresom May.

Njemačka kancelarka i francuski predsjednik su popričali i rukovali se s turistima i lokalnim stanovništvom u baru na briselskom glavnom trgu Grand Place, a domaćim im je bio belgijski premijer Charles Michel te njegov kolega iz Luksemburga, Xavier Bettel, koji kaže da je on platio piće u čast proslave njegovog ponovnog izbora za premijera u nedjelju.

'Bilo je vrlo lijepo. I mi smo ljudi', rekao je Bettel.

Macronov je pomoćnik rekao da su on i Merkel zajedno šetali do hotela u kojem su bili smješteni, kad mu je Bettel poslao poruku i pozvao ga u obližnji bar na piće.

'Bilo je to spontano i vrlo opušteno', rekao je pomoćnik francuskog predsjednika, prenosi Reuters.

 

Ranije u srijedu su čelnici zemalja Europske unije poslušali izlaganje Therese May koja ih je pokušala nagovoriti na dogovor o izlasku Velike Britanije iz EU, koji bi se trebao dogoditi u ožujku.

Reporter N1 Hrvoje Krešić uspio je i snimiti veselo društvo, a snimke je objavio na Twitteru.

 

Kad su prolaznici i turisti tamo vidjeli Angelu Merkel, upitali su ju o Brexitu, no ona im je tek kratko odgovorila:

'Molim vas, ovo je tako lijepa večer, nemojmo ju pokvariti.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 12:27