MALI DOBROTVOR

VIDEO Mini Darth Vader iz VW reklame nakon operacije srca: 'Veselim se milkshakeu. Sila je uz mene!'

Nakon zamjene srčanog zaliska, koji bi trebao trajati 10 do 15 godina, kardiolog je pohvalio njegov pozitivan stav

Sedmogodišnji glumac Max Page, koji je igrao mini Darth Vadera u popularnoj reklami za Volkswagen , pušten je preksinoć iz bolnice, četiri dana nakon što mu je srčani zalizak zamijenjen u dvosatnoj operaciji.

- Došao je u bolnicu i rekao: ‘Gledajte, jednostavno to moramo napraviti, i ja ću onda moći krenuti dalje. Sila je uz mene’. Stvarno je imao tu iskru i pozitivan stav - ispričao je pedijatrijski kardiolog Michael Silka iz Dječje bolnice Los Angeles.

Mali Max, koji glumi i u američkoj sapunici “Mladi i nemirni” (“The Young and the Restless”), rođen je s po život opasnom srčanom manom zbog koje je operiran već osam puta, a prošli su mu tjedan liječnici zalizak zamijenili drugi put. Novi zalizak trebao bi trajati 10 do 15 godina, a čak ni tada neće biti potrebna invanzivna operacija da bi ga se zamijenio, priopćili su iz bolnice. Ipak, Silka kaže da tek treba vidjeti hoće li Maxovo tijelo prihvatiti zalizak, zbog čega će dječaka pomno nadgledati. Bude li sve u redu, trebao bi se u potpunosti oporaviti za šest do osam tjedana.

Max, koji je prvi put u Dječjoj bolnici Los Angeles završio sa samo pet mjeseci, novinarima je na press konferenciji rekao da se osjeća bolje, “osim lagane boli u prsima”. Zasad ga zanimaju samo male, svakodnevne stvari, poput igre s prijateljima.

- Veselim se mnogo čemu, posebno milkshakeu - rekao je.

Mali se glumac bacio i na humanitarni rad pa već neko vrijeme prikuplja i donacije za djecu koja si ne mogu priuštiti liječenje u Dječjoj bolnici. Samo je lani prikupio 50.000 dolara, a bio je i u Washingtonu gdje je od kongresnika tražio više novca za kvalitetnu zdravstvenu skrb za djecu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 09:55