O ČEMU JE RIJEČ?

VIDEO: MISTERIOZNA SVJETLOST IZAZVALA PANIKU U LOS ANGELESU Nebo nad južnom Kalifornijom osvijetlio leteći objekt

 Twitter

Nebo iznad južne Kalifornije u subotu navečer, netom nakon zalaska sunca, osvijetlio je neobičan leteći objekt, koji je mnoge građane uznemirio pa su oko 18 sati po lokalnom vremenu paničnim telefonskim pozivima zatrpali tamošnju policiju i druge hitne službe. Svjetlost se vidjela i u američkim saveznim državama Arizoni i Nevadi.

Odmah su se pojavile brojne špekulacije o čemu bi mogla biti riječ pa su se spominjali meteori, kometi, NLO-i, nuklearne bombe...

Internet i društvene mreže preplavile su fotografije i snimke svjetlećeg nebeskog objekta, a nakon nekoliko sati nevjerice stiglo je službeno objašnjenje.

Američka ratna mornarica potvrdila je lokalnim medijima da su imali rutinsko testiranje balističkog projektila Trident II, koji je ispaljen s podmornice iz klase Ohio. Kažu da takve testove javnosti obično ne najavljuju.

Zasad nije jasno je li ovo ispaljivanje povezano s pomalo neočekivanim zatvaranjem dijela zračnog prostora u blizini Los Angelesa za civilni aviopromet, a prema naredbi američke vojske. Riječ je o području zapadno od Los Angelesa, a restrikcije se odnose na noćne sate, tijekom kojih bi prekooceanski letovi trebali biti preusmjereni s uobičajenih ruta.

















Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 16:34