BEATA THUNBERG

VIDEO: MLAĐA SESTRA GRETE THUNBERG ZAPOČINJE GLAZBENU KARIJERU U mjuziklu će nastupiti s majkom, opernom pjevačicom koja je pjevala i na Euroviziji

 
Greta i Beata Thunberg
 AFP

Mlađa sestra ekološke aktivistice Grete Thunberg, Beata (14), objavila je da će iduće jeseni nastupiti u Stockholmu u mjuziklu o Edith Piaf zajedno sa svojom majkom.

Gretina i Beatina majka, Malena Ernman poznata je operna pjevačica, koja je na Euroviziji 2009. godine predstavljala Švedsku, piše Daily Mail.

Beata, tri godine mlađa od Grete, sa sestrom, uz ljubav prema životinjama i prema angažmanu na zaštiti okoliša, dijeli i poremećaj u ponašanju.

Naime, u biografskoj knjizi o obitelji Grete Thunberg iz 2018. pod nazivom 'Scene iz srca' opisan je njihov život, pri čemu osobito borba za zdravlje obiju kćeri.

Kako je njihova majka napisala, Beati su dijagnosticirani ADHD (poremećaj pozornosti s hiperaktivnošću), Aspergerov sindrom i opsesivno-kompulzivni poremećaj, koje Malena naziva "supermoćima".

Premijera mjuzikla "Zauvijek Piaf" održat će se 19. rujna u Stockholmu. U njemu Beata utjelovljuje mladu Edith Piaf, a njezina majka slavnu pjevačicu u zreloj dobi.

50: MOSCOW, RUSSIA. MAY 17, 2009. Sweden's entry into the Eurovision 2009 song contest Malena Ernman performs at the Eurovision grand final at Olimpiysky Arena., Image: 32858564, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Filippov Alexei / TASS / Profimedia
Filippov Alexei / TASS / Profimedia
Malena Ernman, majka Grete Thunberg

"Otkad znam za sebe, pjevala sam i plesala. Izvođenje njezine bezvremenske glazbe ostvarenje je mojeg sna", rekla je Beata.

Greta, koja nosi prezime oca Svantea Thunberga, prošle je godine kazala da je "iznimno ponosna na svoju super talentiranu sestru" te je na društvenim mrežama podijelila jednu njezinu glazbenu izvedbu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. ožujak 2024 00:09