NASILJE U UKRAJINI

VIDEO: MOLOTOVLJEVIM KOKTELIMA NAPALI POLICIJSKU POSTAJU Bijes građana zbog silovanja žene u koje je uključen i policajac!

U međuvremenu, EU pritišće Kijev da pojača borbu protiv korupcije u policiji i pravosuđu kako bi povećala šanse za potpisivanje važnih političkih i trgovinskih sporazuma s Unijom u studenome

KIJEV - Ukrajinski predsjednik naredio je u utorak istragu , nakon nasilja u gradiću na jugu Ukrajine u kojem su prosvjednici bijesni zbog silovanja žene u koje su navodno uključeni policajci, napali policijsku postaju molotovljevim koktelima.

Prosvjedi, koje su izazvale sumnje da je jedan od policajaca uključenih u silovanje zaštićen zbog obiteljskih veza, dogodili su se u nezgodno vrijeme za Ukrajinu.

EU pritišće Kijev da pojača borbu protiv korupcije u policiji i pravosuđu kako bi povećala šanse za potpisivanje važnih političkih i trgovinskih sporazuma s Unijom u studenome.

Nekoliko stotina ljudi izašlo je na ulice Vradijevke, oko 400 kilometara južno od Kijeva, nakon što su izbile glasine o napadu na 29-godišnju trgovkinju. Ona tvrdi da su je pretukla i silovala dvojica policajaca koji su je oteli na ulici u ugurali u taksi.

Ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič, koji je već u nemilosti Zapada zbog zatvaranja glavne političke konkurentice, bivše p remijerke Julije Timošenko, naredio je šefovima službi sigurnosti da hitno provedu istragu o tome incidentu i nasilju koje je uslijedilo.

Vlasti su objavile da su već smijenjeni regionalni tužitelj, kao i šefovi regionalne i gradske policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 05:08