UŽASNA ISTINA

VIDEO: MONSTRUOZNI PROSVJETAR Mamio dječake, drogirao ih pa ih u društvu partnera silovao, a onda su i njega i partnera našli mrtve

Aric Babbitt
 Screenshot / YouTube

Aric Babbitt je bio ne samo nastavnik svojim učenicima, nego je mnogima bio i mentor, a nekima i očinska figura. No, ispostavilo se da je itekako iskoristio svoj položaj, ne samo da zadobije povjerenje učenika, nego i da ih iskoristi.

Policija je objavila nove dokumente koji optužuju Babbitta (40) iz Minnesote i njegovog 36-godišnjeg supruga Matthewa Deya da su seksualno zlostavljali najmanje osam maloljetnih dječaka tijekom nekoliko godina, piše Washington Post.

Babbitt i Deyo, koji žive u gradu South St. Paul, nisu doživjeli podizanje optužbi. Pronađeni su mrtvi na otoku u državi Washington u kolovozu, vrlo brzo nakon što su otkrili da se nalaze pod istragom. Radilo se o ubojstvu i samoubojstvu.

Sad, četiri mjeseca kasnije, policija je objavila detalje istrage na 134 stranice sa svim optužbama. Dječake su navodno zlostavljali u svojoj kući u South St. Paulu, u Babbittovoj obiteljskoj vikendici udaljenoj oko 240 kilometara, u hotelima u Minneapolisu i na farmi Deyovih roditelja blizu Hastingsa.

Istraga je pokrenuta kad je polovicom kolovoza 16-godišnji dječak s roditeljima policiji prijavio zlostavljanje, a uskoro su se javila još dvojica s istim pričama. Bračni ih je par seksualno iskorištavao nakon što bi im dali alkohol i marihuanu, a sumnjaju i da im je nešto bilo ubačeno u piće jer su se osjećali posve nemoćno. Tinejdžeri su rekli da su se ili osjećali prisiljeno na seks ili su bili previše omamljeni da bi opće mogli pristati ili odbiti.

Policiji se javila i najbolja prijateljica 16-godišnjaka, transseksualna djevojka, kojoj su upravo Babbitt i Deyo pomagali i pružali podršku kad je shvatila da više ne može živjeti kao dečko i krenula je u promjenu spola. Treći je tinejdžer rekao da mu je Babbitt pomogao u razdoblju kad su mu se roditelji razvodili, bio mu je poput oca. Nastavnik im je kupovao poklone i izvodio na večere i izlete. To nikome nije bilo čudno jer se sprijateljio i s roditeljima djece koji su imali puno povjerenje u njega.

Prvi je tinejdžer opisao kako se to dogodilo prvi put. Odveli su ga u hotel pod izlikom da idu na jazz koncert, a ondje su ga napili i iskoristili. Maloljetnik je policiji rekao da nije htio seks s njima, ali da nije znao kako reći ne. Nakon nekoliko tjedana poveli su njega i najboljeg prijatelja u vikendicu na izlet i obojica kažu da su bili toliko pijani da su se onesvijestili. Zlostavljanje se dogodilo još nekoliko puta prije nego što se dječak slomio i priznao roditeljima.

Policija je u pretresu kuće 23. kolovoza kod bračnih monstruma pronašla drogu, pribor za drogiranje, dječju pornografiju i fotografije žrtava, neke odjevene, neke gole. Babbitt i Deyo su nakon toga ispraznili bankovni račun i krenuli na zapad, a pronađeni su mrtvi 25. kolovoza na otoku Lopez u državi Washington. Policija je zaključila da je Deyo upucao Babbitta u glavu, a onda je i sebi oduzeo život.

Deyovi su roditelji istražiteljima dali oproštajno pismo koje im je par poslao neposredno prije, u kojem su napisali da su ‘optužbe prevelike da bi ih preživjeli’ te da su si odlučili sami presuditi umjesto da ‘dožive neugodnosti, ismijavanje, mržnju i neizbježan gubitak slobode zbog pravnog sustava’. Nakon njihove smrti policija je razgovarala s još nekolicinom žrtava i pronašla niz neumjesnih poruka koje su izmijenili o jednom dječaku.

Babbitt je radio u školi u South St. Paulu od 2002., a nakon što je škola saznala za optužbe 17. kolovoza, bio je suspendiran. Inspektor David Webb rekao je da je slučaj duboko potresao cijelu zajednicu, a Babbittov otac Dana rekao je da su optužbe šokirale cijelu obitelj te da izražava duboko žaljenje žrtvama i njihovim obiteljima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 14:19