IZAZVAO KAOS

VIDEO: MORSKI PAS ŠOKIRAO KUPAČE NA POZNATOJ MEDITERANSKOJ PLAŽI Turisti panično bježali iz mora, evakuirana plaža: 'Nije mu bilo spasa'

 
 YouTube

Morski pas koji se pojavio u plićaku na plaži u španjolskoj Mallorci izazvao je panično izlijetanje turista koji su se u tom trenutku kupali u moru. Među kupačima je bilo i puno djece, a pretpostavlja se da je morski pas zalutao za brodicama ili da mu nije bilo dobro, budući da je ubrzo uginuo.

Počelo je tako što su spasioci koji su ugledali morskog psa od oko tri metra, za kojeg se vjeruje da je vrste modrulj, upozorili sve kupače da odmah izađu iz vode, nakon čega je došlo do evakuacije cijele plaže. Životinja je prije nego su je uočili već plivala na svega par metara od ljudi, a srećom nije nikog napala, prenose svjetski mediji.

Ljudi su zatim snimali morskog psa i promatrali ga kako pliva u blizini, no to je trajalo predugo. Ove životinje, naime, ne smiju dugo biti u plićaku jer nemaju dovoljno kisika.

Policija i dva biologa koja su pozvana na plažu pokušala su morskog psa preusmjeriti nazad prema otvorenom moru, no on je nastavio plivati u plićaku. Bio je dezorijentiran, pa su ga zbog straha da ne ugine odvukli na pijesak kako bi ga pregledali i kasnije pustili u dublje more.

Morski pas je na kraju uginuo čim su ga izvukli iz vode. Tamošnje udruge za zaštitu životinja sada žele znati pod kojim je okolnostima uginuo i jesu li mu život ugrozili upravo spasioci koji su ga izvukli iz vode.

Postoji šansa da životinji već nije bilo dobro kad je došla do kupača, jer je bila jako izgubljena i sporo se kretala.

r89aKDJoOVE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. kolovoz 2022 07:30