NOVAČENJE ZA DŽIHAD

VIDEO: Na internetu se pojavila snimka u kojoj bosansko-hercegovački vehabije pozivaju na sveti rat

'Pozivamo omladinu da se odazove džihadu jer da vam ispričamo sve priče koje smo čuli o silovanju I zlostavljanju muslimanki trebali bi nam sati'
Ilustracija: Više bosanskih državljana pridružilo se vojnim snagama Islamske države
 Screenshot

Na internetu je osvanula snimka na kojoj navodne bosasnohercegovačke vehabije pozivaju mladiće iz regije u sveti rat džihad u Siriji, javlja portal Klix.

“Pozivamo omladinu da se odazove džihadu jer da vam ispričamo sve priče koje smo čuli o silovanju I zlostavljanju muslimanki trebali bi nam sati, kažu trojica muškaraca sa snimke. Jedan od njih objašnjava što se sve radi muslimanima u svijetu pokušavajući, kako kaže, preokrenuti srca muslimana I natjerati ih na džihad. “Treba se vratiti vjeri, a to je džihad na Alahovu putu. Pred njim nisu isti oni koji sjede I oni koji se bore, ističe muškarac.

Pojedini mediji u BiH objavili su nedavno kako sve više vehabija pokušava regrutirati džihadiste za rat protiv režima sirijskog predsjednika Bašara al-Asada u Bosni. U zemlju ulaze ilegalno, a angažiraju vehabije iz BiH, sa Sandžaka I Kosova. Nedavno je objavljeno I kako su većina boraca iz BiH dio zloglasnog Fronta Al-Nusra, militantne organizacije koju SAD povezuju s al-Qa’idom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:48