ISLAMISTI NAPADAJU

VIDEO Najgori sektaški napad u Libiji od rušenja Gadafija: Usred bijela dana buldožderom srušili džamiju u središtu Tripolija

Vladini dužnosnici osudili su rušenje velike džamije Sha'ab i okrivili naoružanu skupinu koja, kako tvrde, sufijske grobove i svetišta smatra neislamskim
 YouTube

TRIPOLI - Naoružani napadači srušili su u subotu usred bijela dana buldožerom džamiju s grobovima sufijskih muslimana u središtu Tripolija, što je najgori sektaški napad u Libiji od rušenja Moamera Gadafija s vlasti.

Vladini dužnosnici osudili su rušenje velike džamije Sha'ab i okrivili naoružanu skupinu koja, kako tvrde, sufijske grobove i svetišta smatra neislamskim.

Izvjestitelj Reutersa vidio je kako buldožer ruši džamiju koju je okruživala policija sprečavajući pristup prolaznicima.

Vladin dužnosnik rekao je da su vlasti pokušale zaustaviti naoružane napadače, no nakon manjeg sukoba odlučeno je da se pristup području blokira kako bi se spriječilo širenje nasilja.

To je drugo uništavanje sufijske lokacije u dva dana. Ultrakonzervativni islamisti napali su rano u petak sufijska svetišta u Zlitanu bombama i buldožerom te zapalili knjižnicu u džamiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 23:03